Mai magyar irodalom,
mai magyar könyvek

Névjegy:

Mai magyar könyvek, mai magyar szerzők bemutatkozó oldala. Ezen az oldalon bárki bemutathatja bátran saját magát és a könyvét. De más is tehet föl ajánlásokat.

Egyedüli kérés, hogy ma élő magyar szerzőről és megjelent könyvéről beszéljünk. Tovább

Bátyi Zoltán író

Bátyi Zoltán Szegeden születtem (1956), elvégeztem az építőipari szakközépiskolát (1974) a "mérnők leszek" terv reményében, majd jogi diplomámat vettem át a szegedi, akkor még József Attiláról elnevezett egyetemen (1980), hogy aztán újságírónak álljak a szavak bűvöletében. A Csongrád Megyei Hírlap és a Délmagyarország munkatársa voltam, 2003-tól a Szegedi Ítélőtábla sajtótitkáraként dolgozom.

Az irodalom csapdájába estem kamasz koromban, és azóta is örömmel vergődöm benne. Megírtam hétezernél több cikket, ki tudja hány tárcát, novellát, beválogattak számos antológiába, és boltokban van már a 12. olyan könyv is, aminek címlapján
ott a nevem.

Írtam, egyebek mellett, vidám kisemberekről (Belami tárcagyűjtemény I.-II.-III. kötet), egyik iskolámról (50 éves a Vedres), szülővárosomról, máig is otthonomról (Szeged, a palotás város; Tisza királynő), börtönről (Csillag – a börtönkönyv), kíméletlen bűnözőkről (Életfogytiglan; Marinko).
Talán legkedvesebb számomra a Táncol a Tisza című novelláskönyvem, míg legutóbb (2015) a Hóhércsárdás került a könyvesboltokba.

Ja, és még valami: lehet, hogy a könyvektől nem lesz jobb a világ, de könyvek nélkül elviselhetetlen lenne. Mondom én, aki már blogokat is ír.
Ám orromnak legkedvesebb a nyomdából frissen kikerült, először kinyitott könyv illata.

Könyveim a Szerzők Könyvesboltjában:


Bátyi Zoltán:
Csókolj meg, Júdás!
(novella)
2000 Ft
Tovább

Bátyi Zoltán:
Hálózsák a felhőn
(novella)
2500 Ft
Tovább

Bátyi Zoltán:
Hóhércsárdás
(tényfeltáró irodalom)
2500 Ft
Tovább

Bátyi Zoltán:
Marinko - avagy a Halál zsoldosa
(tényfeltáró irodalom)
Tovább

Bátyi Zoltán:
Táncol a Tisza
(novella)
Tovább

Arató László - Bátyi Zoltán:
Életfogytiglan
(tényfeltáró irodalom)
Tovább

Bátyi Zoltán:
Tisza királynő
(novella)
Tovább

Bátyi Zoltán:
Belami
(humor)
Tovább