Mai magyar irodalom,
mai magyar könyvek

Névjegy:

Mai magyar könyvek, mai magyar szerzők bemutatkozó oldala. Ezen az oldalon bárki bemutathatja bátran saját magát és a könyvét. De más is tehet föl ajánlásokat.

Egyedüli kérés, hogy ma élő magyar szerzőről és megjelent könyvéről beszéljünk. Tovább

Bátyi Zoltán: Csókolj meg, Júdás! (novella)


Bátyi Zoltán: Csókolj meg, Júdás!


Bátyi Zoltán: Csókolj meg, Júdás! (novella)


"A lélek tükre a beszéd." Írta Lucius Annaeus Seneca.

Bátyi Zoltán legújabb könyvében található novellák azért (is) nagyszerűek, mert bennük az író széplelke szólal meg. Széplelke, így egy szóban kifejezve, mert Zoltán szeretete, tisztelete, mondhatnám alázata az emberek, a természet iránt, erkölcsi tisztasága, valamint kötődése szeretett városához, Szegedhez, minden írásából sugárzik, ami egyértelművé teszi az olvasó számára, hogy csak az képes így írni, aki maga is ilyen.

Hosszabb-rövidebb történetei témái változatosak. Ír mindenről, ami az élet része, de írásai mégsem hétköznapiak. A történelem és az irodalom tudástárában kalandozik, amellyel észrevétlenül gazdagítja az olvasók ismereteit. Mindezt nagyon élvezhető, sokszor humoros, ritkán komolyabb hangvételben tárja elénk.

Bátyi Zoltán könyve írásaihoz méltó kivitelezést is kapott. Szövegtükre, borítója professzionális munka.

Igazi hungarikum.

"És a kő akkor életre kelt. Miközben átsuhantak rajta a napsugarak, az asszony úgy látta, a kő egy mosollyal köszönte meg, hogy kimentette a víz fogságából." Olvasható a Kő a vízben című novellában.

Kiadó: Areión Kulturális Egyesület
Oldalszám: 194
Keménytáblás
2 000 Ft

A szerző email-címe: zoltan.batyi @ gmail.com

(A könyv ajánlója: Szilágyi Marcsi Cseppecske)


Bátyi Zoltán írói oldala

További novellák

Főoldal