Mai magyar irodalom,
mai magyar könyvek

Névjegy:

Mai magyar könyvek, mai magyar szerzők bemutatkozó oldala. Ezen az oldalon bárki bemutathatja bátran saját magát és a könyvét. De más is tehet föl ajánlásokat.

Egyedüli kérés, hogy ma élő magyar szerzőről és megjelent könyvéről beszéljünk. Tovább

Élni nélküle (antológia)


Élni nélküle


Élni nélküle (antológia)


"Elvesztésük, vagy inkább az elengedésük, teljesen átformált. Igaz, belehaltam. Belehaltam, hogy újjászülessek." - Makray Krisztina

"Nem az volt a baj, hogy nagyanyám vasárnap meghalt, hanem az, hogy még hétfőn is halott volt." - Szigeti Kovács Viktor

"És a kő akkor életre kelt. Miközben átsuhantak rajta a napsugarak, az asszony úgy látta, a kő egy mosollyal köszönte meg, hogy kimentette a víz fogságából." - Bátyi Zoltán

Előszó:
"Amikor egy szerettünk meghal, úgy érezzük, abban a pillanatban nemcsak az ő élete szakadt meg, hanem a mienk is. De másnap dühösen tapasztaljuk meg, hogy a saját életünk nem ért véget; mert ismét felkelt a nap, csicseregnek a madarak, az emberek dolgukra sietnek, nevetnek, zenélnek, nem érzékelve semmit a veszteségünkből.
Mi pedig értetlenül állunk, könnyeinket nyeljük, és talán azt kívánjuk, szakadjon le az ég is, hisz minek élünk, ha ő már elment.
Abban a pillanatban elképzelni sem tudjuk, hogyan is éljünk tovább nélküle.
Aztán múlik az idő, telnek a napok, tesszük mi is a kötelező dolgainkat…– de mikor kezdünk ismét élni? Fogunk egyáltalán valamikor?
Vagy csak élőhalottként létezünk a világunkban?
Azt mondják, az idő begyógyítja a sebeket. Ez valóban így lehet.
A testi sebek begyógyulnak, megszűnik a fájdalom, de nyomtalanul azok sem tűnnek el. A lelki sebek mikor gyógyulnak be? Mikor érezzük már azt, hogy nem fáj? Eljön valaha az a pillanat, amikor nem fájdalommal, hanem szeretettel tudunk gondolni az elment szerettünkre? Eljön valamikor az a pillanat, amikor ismét boldogan tudjuk élni az életünket?

E kötet szerzői – prózában vagy versben – személyes tapasztalataikat, gondolataikat, veszteségeik történetét osztják meg az olvasóval.

Olyan jó látni, hogy ennyi szeretet él az emberek szívében! A különböző műveket – melyekhez jó olvasást kívánunk – ez az érzelem foglalja egységbe és köti össze."

Kiadó: Élő Irodalom - Élő Könyv Műhely
Szerzők
Oldalszám: 1. kötet: 256, 2. kötet: 248
Méret: A5

Rendelés email-címe: info@mairodalma.hu
Ára: 2 800 Ft/kötet, vagy 5 000 Ft/2 kötet

(A könyv ajánlója: Szilágyi Marcsi Cseppecske)

Élő Irodalom - Élő Könyv Műhely Kiadott könyvei

Főoldal