Mai magyar irodalom,
mai magyar könyvek

Névjegy:

Mai magyar könyvek, mai magyar szerzők bemutatkozó oldala. Ezen az oldalon bárki bemutathatja bátran saját magát és a könyvét. De más is tehet föl ajánlásokat.

Egyedüli kérés, hogy ma élő magyar szerzőről és megjelent könyvéről beszéljünk. Tovább

Durbák Ildikó író

Durbák Ildikó A miskolci születésű Durbák Ildikó 15 éve dolgozik újságíróként, Budapesten él. A Miskolci Egyetemen végzett magyar szakon. Hallgatóként, majd a diploma megszerzése után is az egyetem újságjának, a mára már megszűnt MERt-nek az olvasószerkesztője, főszerkesztő-helyettese volt.

Később olyan lapoknál jelentek meg írásai, mint a Népszava, Heti Válasz, FigyelőNet, Hír24, MiNap, Házipatika, Nők Lapja Café. 2004-től a Magyar Újságírók Országos Szövetségének tagja, 2009-ben megkapta a munkásságáért az FN.hu szerkesztőségi belső elismerését, a NEKED Díjat. Szabadúszó újságíró, jelenleg – egyebek mellett – a Profession.hu Karriermagazinját szerkeszti, és több tanácsadó kiadványt is készített álláskeresőknek.

"Amióta ismerem a betűket, állandóan írok, történeteket gyártok. Nem is! Már azelőtt is a fantázia világában éltem. Még nem is tudtam írni, amikor az egyik mesémmel a megyei meseíró pályázaton dobogós helyezést értem el. 14 évesen írtam meg életem első regényét, de az mára már vállalhatatlan. Persze később is születtek írásaim, de a legtöbb ötlet megvalósítására, kidolgozására egyszerűen nem volt időm. Haristum viszont állandóan ott motoszkált a fejemben, nem hagyott békén. Zaklatott, hogy írjam meg. És én engedtem a kényszernek. Ez az első olyan művem, amit kiadásra érdemesnek tartottam, és szerencsére volt olyan kiadó, amely látott benne fantáziát. Ami nem volt nehéz, elvégre fantasy. :)"

Ebben a történetben a dolgok már nem feketék és fehérek, mint gyermekkorunk meséiben, hanem olykor elmosódik a határ a jó és a rossz között. Nem a mindenkinél okosabb, erősebb és tisztább lelkű legkisebb fiú indul útnak, nem a királylány keze és a királyság fele az elnyerhető jutalom. Tökéletlenek, esendő emberek a szereplők, olyanok, mint mi – persze némi extrával, hiszen mégiscsak egy elképzelt világban, egy fantázia-Budapesten járunk. A hősöknek súlyos áldozatokat kell hozniuk, és nem biztos, hogy utólag visszanézve azt mondják majd: érdemes volt. Szeretnek, de hogy valóban boldogok lehetnek-e, kérdéses. Keresik az útjukat, és nem tudják, hogy a mélybe zuhanás vagy a felemelkedés lesz-e a sorsuk. A sötétség és a fény, a gonoszság és a jóság kozmikus küzdelmét követhetjük nyomon Durbák Ildikó Haristum című regényének a lapjain.

(A szerző fotóját Kummer János készítette)

Ildikó könyvei a Szerzők Könyvesboltjában:


Durbák Ildikó:
Haristum
(romantikus urban fantasy)
Tovább