Mai magyar irodalom,
mai magyar könyvek

Névjegy:

Mai magyar könyvek, mai magyar szerzők bemutatkozó oldala. Ezen az oldalon bárki bemutathatja bátran saját magát és a könyvét. De más is tehet föl ajánlásokat.

Egyedüli kérés, hogy ma élő magyar szerzőről és megjelent könyvéről beszéljünk. Tovább

Főoldal - Könyveink - E-könyvek

Gacov Katalin: Hódítsd meg a netet! (Bevezetés az Internet világába)
Könyvem célja, hogy megismertesse az internet csodálatos világát, és segítsen eligazodni benne. Hogy ne csak nézz, mint Rozi a moziban, amikor megkérdezed a szomszédasszonyt, hogy hol vette az új cipőjét, és ő azt mondja, hogy a neten. Az informatika és a különböző számítógépes szoftverek működése szinte hétről hétre, vagy mondhatni napról napra változik, ezért nem kísérlem meg részletesen bemutatni egyik operációs rendszer, szövegszerkesztő, vagy böngésző működését sem. Hidd el, anélkül is profi leszel a neten, hogy azt a sok unalmas anyagot megtanulnád.
Tíz év alatt több száz felhasználót tanítottam az internet rejtelmeire. Most azokat a gyakorlati kérdéseket szedtem össze, amik a legtöbb embert érdekelték, vagy amikkel a legnehezebben boldogultak. Az itt szereplő oldalak válogatása szubjektív, egy cég sem támogat, azok ismertetése nem reklám. Azokat vettem sorra, amelyek a legpraktikusabbak, vagy legnépszerűbbek.

Kiadó: magánkiadás

Facebook
A szerző email-címe: katalin.gacov @ gmail.com

(A könyv ajánlója: Gacov Katalin)
link: http://mairodalma.hu/ekonyv.html#hone
Dancsházi B. László: Téves riasztás (novella)
„Ajánlom e könyvet mindazoknak, akik fogékonyak a társadalmi kérdések iránt és nem dugják homokba a fejüket azért, hogy ne szembesüljenek vele. Felelősen gondolkodnak abban a vonatkozásban is, hogy közösen kell lépni és tenni, mert az élet szekerét tolni kötelesség. E célból születik az ember e világra, s rajta múlik, hogy az mivé lesz, és milyen irányba halad. Miközben egy percig sem téveszti szem elől, hogy ‚Az élet a küzdés maga...’ ”
(Balla M. Anna)

Kiadó: DIGI-Book
Vásárlás

(A könyv ajánlója: Dancsházi B. László)
link: http://mairodalma.hu/ekonyv.html#teri
Éles Attila: Papírhajó (vers)
"Aki igazi szerelmes verseket akar olvasni, az könnyekig hatódhat, mert a szerző olyan képekben láttatja ezt az ősi érzést, ahogyan még senki. Mellőzi a sablonokat, kerüli a frázisokat; annak, aki igazán szereti az egyéni, új dolgokat, ez a kötet egy kincsestár."
(Radnó György)

Kiadó: Élő Költők Könyvklub
Weblap
Vásárlás
A szerző email-címe: eles.ati @ gmail.com

(A könyv ajánlója: Éles Attila)
link: http://mairodalma.hu/ekonyv.html#paha
Pásztor Pálma: Az utolsó igaz lovag (kalandregény)
Füredi nagyúr, Nagy Lajos itáliai hadjáratának hőse, pénzhamisításba keveredik és ellenségei feljelentik, hogy elnyerhessék birtokait. Nevelt fia, Lukács lovag azonban külországba menekíti – ezért és egy végzetes párbaj miatt Lukács maga is üldözötté válik. Útját kémkedés és gyilkos szándék keresztezi, de nem hiányoznak mellőle az itáliai hadjáratból ismert barátok. Szolgálatába fogad egy csavargó fiút, és rátalál régi kedvesére is, akinek családját sok évvel azelőtt a Zách-merénylet tette földönfutóvá. A fiú hűséges ragaszkodása és kedvese szerelme lassanként visszaadják a hadjáratban meghasonlott lovag hitét. Végül arra is lehetősége nyílik, hogy a király elé jutva kérjen kegyelmet Füredinek. Csakhogy a végső játszmában sokkal többet kell kockára tennie, mint addig valaha is.

Kiadó: Kossuth Kiadó
Facebook
A szerző email-címe: tiszamaros @ citromail.hu

(A könyv ajánlója: Pásztor Pálma)
link: http://mairodalma.hu/ekonyv.html#utlo
Heather Bay (Pej Erika): Kitépett lapok (novella)
A szerző néhány novelláját olvashatjuk ebben a kötetben. Mindegyik megdöbbentő váratlan fordulatot rejt magában. Némelyik egy új szemszögből világít rá régi kérdésekre, mások teljesen új teóriákat állítanak fel. De mindegyikről elmondhatjuk, hogy olyan kitépett fejezetek az emberiség könyvélből, melyek visszahelyezése új történelmi jelentőséggel bírhat. A novellák könnyed ámde izgalmas szórakozást ígérnek.

A szerző email-címe: pejerika @ gmail.com

(A könyv ajánlója: Pej Erika)
link: http://mairodalma.hu/ekonyv.html#kila
Heather Bay (Pej Erika): A tóparti ház rejtélye (krimi)
Rose, az oknyomozó riporter és férje, George éppen Rose öccsének esküvőjéről autóznak haza, Bostonba, amikor meseszép tóparti házat pillantanak meg. A kezdeti idillt egyre baljósabb hangulat váltja fel. Miféle halálesetek történtek a ház körül? Ki áll a lidércnyomásszerű eseménysorozat mögött? Ki a rejtélyes hölgy, aki Rose segítségét kéri? Élő ember vagy kísértet?

A szerző email-címe: pejerika @ gmail.com

(A könyv ajánlója: Pej Erika)
link: http://mairodalma.hu/ekonyv.html#topa