Mai magyar irodalom,
mai magyar könyvek

Névjegy:

Mai magyar könyvek, mai magyar szerzők bemutatkozó oldala. Ezen az oldalon bárki bemutathatja bátran saját magát és a könyvét. De más is tehet föl ajánlásokat.

Egyedüli kérés, hogy ma élő magyar szerzőről és megjelent könyvéről beszéljünk. Tovább

Főoldal - Könyveink - Humor

Andy Jazz: Humor receptre (humor)
Vidám és megható történetekbe csomagolt bölcs tanácsok, komoly tapasztalatok kifigurázott változatain keresztül kukucskálhatunk be egy olyan ember életébe, aki képes könnyeket csalni a szemünkbe. Nevetve elsírt könnyeket, hiszen ez a titkunk nekünk, magyaroknak.

Kiadó:
A szerző email-címe: drysi007 @ gmail.com

(A könyv ajánlója: Andy Jazz)
link: http://mairodalma.hu/humor.html#hure
Bátyi Zoltán: Belami (humor)
A magyar sajtótörténet talán leghosszabb tárca sorozataként jelenik meg immár huszonnégy éve a Belami. A külváros nyugalmazott szépfiújának történetei eddig több mint 700 részben jutottak el az olvasókhoz, és így vált közkedveltté Belami figurája mellett Snájdig Pepi, Smúz apu, Minek Dönci, Plüss Eta, Cink Enikő is. A díszes kompánia a Zsibbadt brigádvezető névre keresztelt külvárosi kocsma asztalánál vitatja meg hétről hétre a világ történéseit. Miközben a tárcaválogatásban a sorozat legérdekesebb darabjait olvashatják a humor kedvelői, már a harmadik-negyedik résznél észreveszik: történelemkönyvet tartanak a kezükben. Olyan krónikát, amely a rendszerváltás óta eltelt időszak visszásságait próbálja fogyasztható formában feltálalni azoknak, akiknek már annyi keserű pirulát kellett lenyelniük a "holnaptól már biztosan jobb lesz" reményében.

Kiadó: Bába és Társa Kft.
A szerző email-címe: zoltan.batyi @ gmail.com
Vásárlás: zoltan.batyi @ gmail.com

(A könyv ajánlója: Bátyi Zoltán)
link: http://mairodalma.hu/humor.html#bela
Wendler Zoltán: Csak Hapsi-bácsi (humor)
Riport a Hapsi-bácsi történetek szerzőjével, Wendler Zoltánnal
- Kedves Zoltán! Figyelve irodalmi munkásságodat és annak olvasói visszhangját, meg kell állapítsam, Hapsi-bácsi már szinte fogalom. Merem ezt kijelenteni, hiszen, ha néhány virtuális irodalmi portál alkotóit, ill. olvasóit megkérdeznénk, ki az a Hapsi-bácsi, legtöbbjük nem jönne zavarba.
Hapsi-bácsi jellegzetes alakja meglehetősen népszerűvé vált ez alatt a bő egy év alatt. Akik olvassák, mert szeretik, észrevehették, hogy az ez év áprilisa előtt íródott Hapsi-bácsi történetek minden irodalmi portálról eltűntek. Mi ennek az oka?
- Minden negatív híresztelés ellenére az történt, hogy a Pentagon hosszú kínlódás után mégiscsak sikeresen feltörte számítógépem védelmi rendszerét, és az összes Hapsi-bácsi írásomat törölte. Kettős kémnek gondolták a kisöreget, pedig a második emeleti belosztályon is csak négyeskémnek hívták, amíg a kórházban tartózkodott.
- Stílusodat ismerve, nem baj, ha ezt nem veszem készpénznek?
- Készpénz? Az jöhet. Egyébként a pletykát hallhattad. A negatív híresztelők azt terjesztik, hogy egy kötetben megjelenik a kisöreg eddigi összes monologikája. Ez egyszer a pletyka igaz.
- Feltételezem, sokan kíváncsiak arra, honnan is jött a kisöreg karakterének ötlete! Kérlek, mesélj erről valamit!
- Mindig ilyen kedvesen mosolyogsz, amikor, mint riporter, szellemi kést döfsz az alany hátába? Kénytelen leszek elárulni, hogy nem teljesen saját ötletből fakadt a figura.
- Akkor megkérlek, mondd el, kitől vagy honnan származik az ötlet?
- Egy internetes irodalmi portálon találkoztam olyan szatirikus monológgal, ami megtetszett. Közben egy másik alkotó írását olvasva a „hapsi” szó is elnyerte érdeklődésemet. Régóta kerestem egy kifejező formát, ez lett a monológ, és egy találó nevet, de nem akartam a keresztnevek között mazsolázni. Így lett az örök kisöreg neve Hapsi-bácsi.
- S megtudhatnánk azt is, hogy ő létező személy-e, avagy gazdag képzeleted szüleménye?
- A jellemét, karakterét két nagypapám személyiségéből gyúrtam össze. Megörökítettem őket egy testben magam, és az olvasók számára. Apai nagyapám humoros ember volt. Anyai nagyapám pedig általában morgott mindenért, ami nem volt kerek ebben a világban.
- Nagyon jól sikerült ez a jellemszobrászat! Sokan tudják olvasóid közül, hogy a kisöreg már kétszer színpadon is megjelent igen különleges tolmácsolásban. Mondanál erről néhány szót?
- A kisöreget nem láttam, csak tehetséges fiatalokat, akik leány létükre elvállalták ezt a nem szokványos feladatot. Szerényen megjegyzem, az alapanyaggal legalább nem volt gondjuk.
- Láttam az első előadást, nekem nagyon tetszett, s a közönségnek sem kevésbé. A sikereken felbuzdulva, számíthatunk még további előadásokra is? Jelentek meg új Hapsi történetek a portálokon, ezért feltételezhető, a témából még nem fogytál ki. Ezek szerint lesz folytatása is Csak Hapsi-bácsi című szatíragyűjteményednek is?
- Mindenképpen. Hapsi-bácsi lassan saját életet él. Hívják ide is, oda is. Mivel az élet folyamatosan ad a kisöreg szájába újabb és újabb megrágni valót, elképzelhető, hogy még az év végére összegyűlik egy újabb kis kötetet megtöltő monologika.

- Köszönöm a beszélgetést, kedves Zoltán! A Hapsi-bácsi rajongók nevében is sok sikert kívánok Neked, mind az előadások, mind a nyomtatott média területén!
- Én köszönöm! Akkor most jöjjenek a piszkos anyagiak. Mennyit is fizetsz a riportért?

(Készült 2008-ban a könyv megjelenése előtt.)

Weblap
Ára: 1500 Ft
Vásárlás: szilagyi.marcsi @ mairodalma.hu

(A könyv ajánlója: Wendler Zoltán Artur)
link: http://mairodalma.hu/humor.html#haps