Mai magyar irodalom,
mai magyar könyvek

Névjegy:

Mai magyar könyvek, mai magyar szerzők bemutatkozó oldala. Ezen az oldalon bárki bemutathatja bátran saját magát és a könyvét. De más is tehet föl ajánlásokat.

Egyedüli kérés, hogy ma élő magyar szerzőről és megjelent könyvéről beszéljünk. Tovább

Mary T. Csajághy: A hetedik gyermek (kispróza)


Mary T. Csajághy: A hetedik gyermek (önéletrajzi kispróza)


Mary T. Csajághy: A hetedik gyermek (önéletrajzi kispróza)

Bezárom a rácsot, két kulccsal. Becsukom az ajtót, szintén két kulccsal, majd a biztonsági pántot is ráfordítom. Két perc múlva ellenőrzöm, biztosan bezártam-e mindent. Rácsok mögött élünk, a szomszédunkról csak annyit tudunk, hogy öreg, a titkainkat pedig sokszor még magunknak is félünk megosztani. S miközben a világ éppen készül magát falak mögé zárni, addig Mary T. csajághy első, hosszabb lélegzetvételű prózájában bátran feltárja olvasói előtt családjának életét. Nem beszél mellé akkor sem, amikor a halálról ír, de örömteli pillanatok is szép számmal akadnak A hetedik gyermek című szívbemarkoló kisprózában.
A szerző nem titkolt célja, hogy szeretett édesanyjának állítson emléket elbeszélésével, s úgy érzem, ezt a célt sikerült elérnie. Ráadásul az édesanya, Teréz élete nem csupán családtagjai számára lehet példa, hanem bárkinek, aki éppen feladni készül.
Ha kézbe veszik A hetedik gyermeket, garantáltan nem teszik majd le, amíg az utolsó betűhöz nem érnek.

Kiadó: Garbo Kiadó
Oldalszám: 82
Kötés: Cérnafűzött-ragasztott
2800 Ft

A szerző email-címe: kroll.marika52 @ gmail.com

(A könyv ajánlója: Mary T. Csajághy)

További tényirodalom

Főoldal