Mai magyar irodalom,
mai magyar könyvek

Névjegy:

Mai magyar könyvek, mai magyar szerzők bemutatkozó oldala. Ezen az oldalon bárki bemutathatja bátran saját magát és a könyvét. De más is tehet föl ajánlásokat.

Egyedüli kérés, hogy ma élő magyar szerzőről és megjelent könyvéről beszéljünk. Tovább

Főoldal - Könyveink - Novellák

Kanizsai József: Csontok szigete (novella)
A "Csontok Szigete" folytatása "Az igazság a múltban van" című novelláskötetnek. 35. rövid történet található benne. Ez mellett lovag Kanizsa Józseftől 2, míg Bognár Lászlótól 1 vers.
Az emberek fantáziáját, a minden napok taposó malmából való kibillentése a cél. "Ha az olvasó, amíg ezt a könyvet olvassa, megfeledkezik az őt körbe vevő valóságról, megnyugtatja, szórakoztatja, elgondolkoztatja, akkor elérte a könyv a célját."

Kiadó: BIRÓ family NYOMDA ÉS KÖNYVKIADÓ
A szerző email-címe: plejadok00 @ gmail.com
Méret: A5
Oldalszám: 116

(A könyv ajánlója: lovag Kanizsa József író, költő, a Krúdy Kör titkára, Kőbánya díszpolgára)
link: http://mairodalma.hu/novella.html#cssz
Kanizsai József: Az igazság a múltban van (novella)
"Minden műben ott van ma EMBER, a mai világgal kapcsolatos igazságkeresés, vagy már a megoldás, amit az Olvasónak ki kell következtetni a mű lényegéből."- írja Kanizsa József a könyv előszavában.

Kiadó: BIRÓ family NYOMDA ÉS KÖNYVKIADÓ
A szerző email-címe: plejadok00 @ gmail.com
Méret: A5
Oldalszám: 128

(A könyv ajánlója: lovag Kanizsa József író, költő, a Krúdy Kör titkára, Kőbánya díszpolgára)
link: http://mairodalma.hu/novella.html#azig
M. Kovács Ildikó: Utak (novella)
"Egyenként ízlelgesd az írásokat, és fedezd fel a sorok közt a szerző vallomásait önmagáról, és ismerj rá saját életed zárványként, élve eltemetett érzéseire, történéseire."
Verb Zsolt ajánlása

Kiadó: magánkiadás
A szerző email-címe: matyasildiko @ gmail.com
Méret: A5
Oldalszám: 100

(A könyv ajánlója: M. Kovács Ildikó)
link: http://mairodalma.hu/novella.html#utak
Winczheim Tibor: Mese a 7fejű anyósról (novella)
A Magyar Rekord felállítása után sem fogyott ki a humorból, ezt bizonyítja a most megjelent Mese a 7fejű anyósról c kötet is.
A történetek megmosolyogtatnak olvasás közben, de egyben elgondolkodtatnak.
Bemutatják mai kissé kifacsart világunkat is, szembesítve saját gyengeségeinkkel, hibáinkkal.

Kiadó: Holnap Magazin
Megrendelés és vásárlás email-címe: holnapmagazin @ gmail.com
A szerző email-címe: tibor.winczheim @ gmail.com

(A könyv ajánlója: Szilágyi Marcsi Cseppecske)
link: http://mairodalma.hu/novella.html#me7f
Jártó Róza: Golgoták és kisdedek (novella)
Minden megvan egy-egy novellájában, ami képezheti a magyar életet, a vidék szépségét és a nép dalos ajkán megjelenő szavainkat, ízességüket, amiben gyönyörködik a szem és a lelkeken áthatol, milyen gazdag a mi nyelvünk... (Bornemisza Attila Vörösmarty-díjas költő)

Kiadó: Róza és Julius Kiadó
Oldalszám: 240
Méret: A5
Borító: kemény fedelű
A szerző email-címe: rozajarto @ gmail.com

(A könyv ajánlója: Jártó Róza)
link: http://mairodalma.hu/novella.html#goki
Orosz T. Csaba: A bolygó színpadán (novella)
Volt, hogy, akkor még kifejezetten sovány gyermekként, többször kibújtam az óvodát övező kerítésen és többször megérkeztem az intézménybe. Ebből a korszakból két „jelentős” esemény maradt meg az emlékeim között. Az egyik az, amikor Andikától, későbbi sógornőm, kölcsönkértem egy akkor divatos focis gyűrűt, amin édesapám kedvenc csapata volt népszerűsítve, és arra hivatkozva, hogy a homokozóban leesett az újamról, nem adtam vissza neki.

Kiadó: Publio
Oldalszám: 124
A szerző email-címe: arpadhaz2 @ gmail.com

Facebook

(A könyv ajánlója: Orosz T. Csaba)
link: http://mairodalma.hu/novella.html#bosz
Róna J. László: Hallgató csend (novella)
Nagyon nehéz jó novellát készíteni, hiszen csak néhány sor, pár oldal áll a szerző rendelkezésére ahhoz, hogy egy olyan világot építsen fel, mely megnevetteti, ámulatba ejti, vagy éppenséggel elgondolkoztatja olvasóját. Márpedig Róna J. László Hallgató csend című novelláskötete pont ezt teszi. Minden alkotása után kell egy-egy lélegzetvételnyi szünet, hogy egyes írásoknál az ember saját gondolataiba mélyedve továbbvigye az adott történetet, másoknál a csattanó felett tűnődjék el, vagy az éppen kitörni készülő könnyeit, esetleg a nevetését próbálja legyűrni.
Tóth Balázs Gábor (főszerkesztő - Tollal.hu Közélet és Kultúra irodalmi portál)

Kiadó: Underground Kiadó
Oldalszám: 228
A szerző email-címe: oldwolf.lszlo @ gmail.com

(A könyv ajánlója: Róna J. László)
link: http://mairodalma.hu/novella.html#hacs
Brátán Erzsébet: A sors tábláján (novella)
Számtalanszor megviccel minket az élet, azon tűnődünk, semmit sem tehettünk ellene, mindenképpen bekövetkezett volna, esetleg volt más választásunk? „Déjá vu…” – „C’est La Vie!” – mondjuk ilyenkor, amikor úgy érezzük, már voltunk ebben a helyzetben, vagy éppen „ilyen az élet”, a sorsunk akarta így, nekünk semmi közünk az egészhez, mossuk kezeinket. Egykoron mind felszálltunk létünk hullámvasútjára, együtt utazunk a legnagyobb mélységektől a legnagyobb magasságokig.

Kiadó: Publio
Oldalszám: 336
A szerző email-címe: bratanerzsi @ gmail.com
Honlap
Facedook

(A könyv ajánlója: Brátán Erzsébet)
link: http://mairodalma.hu/novella.html#sota
Székely-Nagy Gábor: Bölcsek és bolondok (novellák, versek)
A kötet előszavából: "életem legnagyobb büszkesége hét gyermekem, és feleségem, akinek csendes háttere nélkül nem lennék sehol sem. Régóta zenélek, s ennek eredménye egy zenekar, a barátaim, néhány lemez és sok-sok szép élmény. Megfertőztek a versek még gimnazista koromban, és ezt nem tudtam többé kiheverni...
A kötet e lemezek dalszövegeivel kezdődik, majd a legkedvesebb "idegen dalok" fordításai következnek, dallamokra illesztve.
A novellák között Aranykor címmel a régebbi történetek, Napok hordalékai alatt pedig a jelenkor novellái szerepelnek. Valahol mindegyik igaz történet.
Ajánlom mindenkinek, aki hisz, remél, és szeret.

Kiadó: Therapia Kiadó - Székely Műhely
Oldalak száma: 112
Méret: 135x215 mm
Kötés: Kemény tábla

A szerző email-címe: szekelynagy @ gmail.com

(A könyv ajánlója: Székely-Nagy Gábor)
link: http://mairodalma.hu/novella.html#bobo
Mandragoria és Bogomolov: Metróváros (novellák, versek)
2011 nyarán kezdődött minden. Már akkor születtek közös ötleten alapuló művek, amikor még csak ismerkedtünk. Októbertől kezdődően aztán egyre több és több alkotás került papírra. Külön-külön is értünk már el sikereket, szerepeltünk számos antológiában, most pedig megmutatjuk, hogy milyen értékeket adtunk egymásnak és a világnak ez idő alatt. Lesznek itt novellák, versek, melyek ugyanazt a mondanivalót hordozzák magukban, csak éppen egyik a realitáson alapul teljesen hétköznapi eseményeket teremtve, amelyekkel bárki könnyedén azonosulhat, ám mindig ott van egy kis plusz, amitől mégis több lesz, mint a megszokott. A másik pedig a szürrealitásra épül filozófiai, pszichológiai és groteszk köntösben. Így két különféle szemszögből tapasztalhatunk, érezhetünk át valódi és elképzelt élethelyzeteket. Metróváros, egy belső és külső világ kapcsolata, a felszín alatti önmagunk keresésének szimbóluma. Ennek révén a cím nem csak az írásainkat köti össze, hanem bennünket is; megnevezi e kötet célkitűzését, mondanivalóját.

Kiadó: Publio Kiadó
Oldalak száma: 108 oldal
Méret: A5
Honlap

(A könyv ajánlója: Mandragoria)
link: http://mairodalma.hu/novella.html#meva
Kelemen Zoltán: Első 21 novella (novella)
„– Képzelődöm.
– Egyáltalán! Ki tudlak juttatni innen, csak feküdj le az ágyra, és bízd rám magad.” – olvasható Kelemen Zoltán egyik novellájában.
A fantasy, sci-fi, misztikus történeteket tartalmazó kötetet kézbe véve az olvasónak is hasonló érzése támad. A tanácsot megfogadva olyan világba látogathat el, amelyben a fantasztikum és a realitás közötti határ összemosódik, amelyben elképesztő egyszerűséggel és magától értetődőséggel zajlanak az olykor megdöbbentő és váratlan események.
A szerző alapvető értékeket állít mérlegre, megkérdőjeleződik az élet valósága, fontossága, az ember felsőbbrendű volta, a „normális”. Már pedig ki az, akit ne érdekelne, miként feszíthetőek szét a közhelyek, a megszokottság, és hogy milyen törvények szabják meg a képzelet határait? A novellákra bízva magunkat beléphetünk ebbe a kérdésekre kérdésekkel válaszoló, titokzatos világba, hogy végül sokkal biztosabbak lehessünk bizonytalanságunkban.

Kiadó: Szerzői kiadás
Oldalak száma: 136 oldal
Kötés: Keménytáblás
Facebook
OLVASS BELE!

(A könyv ajánlója: Kelemen Zoltán)
link: http://mairodalma.hu/novella.html#el21
Winczheim Tibor: Mese a rég nem látott osztálytársról (novella)
Tibor VII., a Guinness rekord kísérlet utolsó novelláskötete. Ezzel a kísérlet sikeresen zárult: Magyar irodalmi Guinnes rekord született!

Kiadó: Holnap Magazin
Megrendelés és vásárlás email-címe: holnapmagazin @ gmail.com

(A könyv ajánlója: Szilágyi Marcsi Cseppecske)
link: http://mairodalma.hu/novella.html#win7
Winczheim Tibor: Mese a puskát vivő nyulakról (novella)
Tibor a IV. kötete előszavában ezt írta: ne vegyük őt komolyan, mert írásainak nincs valóság alapjuk. Nem hittem neki, és milyen jól tettem! Már az első kötetnél tudtam ez a pasi rekorder lesz! Előnyöm volt az olvasókkal szemben, hogy a szószátyár író barátom köteteit lektorálva, mindig én adtam fel az utolsó kenetet, és én is adtam áldásom az anyósimádó szerző munkáira. Külön öröm volt számomra, hogy először nevethettem jó humorú írásain, melyekben oly sokszor magamra ismertem. Tibor által még az anyósát is megszerettem.
Tamás István - Amerikai-Magyar Hírújság főszerkesztő

Kiadó: Holnap Magazin
Megrendelés és vásárlás email-címe: holnapmagazin @ gmail.com

(A könyv ajánlója: Szilágyi Marcsi Cseppecske)
link: http://mairodalma.hu/novella.html#win6
Eliza Beth: Röpke találkozások (novella)
Ez a nő nem normális – volt az első gondolat, ami eszembe jutott, amikor először hallottam Eliza Beth novellapályázatáról. Ugyanis ki az az eszement, aki közvetlenül a műveinek könyvbe szerkesztett kiadása előtt képes egy olyan játékot elindítani, melyben minden írását elolvastatja a potenciális vásárlóival? Hát ki más lenne ez a tünemény, mint a fent említett írónő?
A felhívás pedig, hogy írjunk előzmény-, utó- vagy épp párhuzamos- (esetleg átdolgozott) prózákat egy-egy novellájához, teljesen felborította az irodalommal foglalkozó internetes portálok nézettségi adatait. Egy élmény-játék indult útjára, melynek során egyre több, és egyre jobb művek láttak napvilágot.
Aztán rájöttem, bár Eliza Beth ezúttal lemondott arról, hogy immáron az ötödik önálló könyve jelenjen meg nyomtatott formában, helyette viszont egy sokkal magasztosabb célt tűzött ki maga elé: meg akarja ismertetni az olvasókat egy olyan válogatással, melybe nem csupán a saját írásai közül kerültek be a legjobbak, hanem a pályázatán résztvevő 133 közül 11 vendégírás is helyet kap majd a nyomtatott oldalak között. Ebben a gyűjteményben éppúgy megtalálhatóak romantikus, humoros esetleg csattanókkal lezárt történetek, mint ahogy kaland és horrorisztikus művek is. Mindezek, a több szerzőnek hála, az írói stílusok sokszínűségét is bemutatják.
Főként azoknak ajánlom ezt az összeállítást, akik
- sokat utaznak tömegközlekedési járműveken, és nincs idejük egy-egy átszállás között egy hosszabb írásba belefogni, de a novellák rövidsége miatt bármikor előkaphatják ezt a remek könyvet;
- szeretik az igazán minőségi műveket, amik többszörös szűrésen és zsűrizésen keresztül jutnak el az olvasókhoz;
- szeretik a változatosságot az írások terén.
De legfőképpen ajánlom mindenkinek, aki szeret olvasni, mert ezt a kötetet kár volna kihagyni!
(Tóth Balázs Gábor a Tollal.hu – Közélet és Kultúra főszerkesztője)

Azért szeretek novellákat olvasni, mert tömörek, mégis velősek. Pattogó zsongásuk agyamban lüktet, percekig benne élek. Szóljon az bármiről, ezen röpke képek teljesen elvarázsolnak.
Eliza Beth írásai - időnként humorosan, máskor elgondolkodtatóan vagy éppen meghatóan - az Emberről szólnak. Látszólag az emberről, aki szereplője a történetnek, akivel történik valami, aki két énjével, vagy máskor a szervezetével beszélget, de valójában az EMBER-ről.
(Szilágyi Marcsi Cseppecske az Élő Irodalom - Élő Könyv Műhely vezetője)

Kiadó: Élő Irodalom - Élő Könyv Műhely
Oldalszám: 164
Méret: A5
Ára: 2200 Ft (+postaktg)

Weblap
Megrendelhető: info @ mairodalma.hu

(A könyv ajánlója: Szilágyi Marcsi)
link: http://mairodalma.hu/novella.html#rota
Winczheim Tibor: Mese az emberről, aki félte a halált (novella)
A legújabb kötet ismételten jó szórakozást ígér, kínál leendő Olvasóinak. Az újabb novella csokor tartalommal és színvonallal töltve, ugyancsak arra enged következtetni, hogy Tibor témái, történetei kifogyhatatlanok, versenyszelleme változatlanul töretlen. Mindazok az Olvasók, akik ismerik már az első négy kötetben található novellákat, velem együtt biztosak abban, hogy a jó tollú alkotó nem lesz elégedett önmagával a rekord befejezésekor sem. Abban is biztos vagyok, hogy már most egy újabb kihíváson agyal. Nem hiszem, hogy valakinek, vagy valakiknek bizonyítani szeretne, de, mint azt maga is az Előszavában leírta, egyvalakinek biztos: az anyósának, feltétlen!
Tamás István - Amerikai-Magyar Hírújság főszerkesztő

Kiadó: Holnap Magazin
Megrendelés és vásárlás email-címe: holnapmagazin @ gmail.com

(A könyv ajánlója: Szilágyi Marcsi Cseppecske)
link: http://mairodalma.hu/novella.html#win5
Winczheim Tibor: Mese az ezermester szeretőről (novella)
Megjelent az irodalmi Guinness-rekord kísérlet 4. kötete.
A kötetek egyedi, sorszámozott kiadványként jelennek meg, kizárólag egyszeri kiadásban, összesen 100-100 példányban, a szerző által dedikálva! Még rendelhető!

Érettségi utáni életemet - mintegy másfél évtizedig -, a pénztelenség, és a lakás nélküliség miatti kényszerpálya határozta meg. Oda mentem, ahol munkásszálló volt, és azt a munkát végeztem, ami éppen jól fizetett. Így aztán minden voltam, csak akasztott ember nem. Azaz, az is voltam (lásd: következő könyv).
Winczheim Tibor író

Kiadó: Holnap Magazin Bővebben
Megrendelés és vásárlás email-címe: holnapmagazin @ gmail.com

(A könyv ajánlója: Szilágyi Marcsi Cseppecske)
link: http://mairodalma.hu/novella.html#win4
Winczheim Tibor: Mese a legkedvesebb szomszédról (novella)
Megjelent az irodalmi Guinness-rekord kísérlet 3. kötete.
A kötetek egyedi, sorszámozott kiadványként jelennek meg, kizárólag egyszeri kiadásban, összesen 100-100 példányban, a szerző által dedikálva! Még rendelhető!

Tiborral még nem volt szerencsém személyesen találkozni, azonban írásait, ha valaki, akkor én valóban jól ismerem. Mint a „humorágyú” könyveinek lektora, joggal állíthatom: életem során talán ő volt az egyetlen olyan íróember, aki gátolt a munkámban, és kijelenthetem, hogy mindezt szándékosan tette. Kifogyhatatlan iróniájával, olykor-olykor vicces szófordulataival, történeteivel, egyszerűen nevetésre késztetett, ez által terelve el a figyelmem az egyébként kiváló könyvének lektorálásáról.
Tamás István (Amerikai – Magyar Hírújság főszerkesztő)

Kiadó: Holnap Magazin
Megrendelés és vásárlás email-címe: holnapmagazin @ gmail.com

(A könyv ajánlója: Szilágyi Marcsi Cseppecske)
link: http://mairodalma.hu/novella.html#win3
Petrozsényi Nagy Pál: Cirkusz (kispróza)
A Cirkusz című könyv nem a fűrészporos, artistákkal, bohócokkal, állatidomárokkal zsúfolt óriási színes sátrak világába viszi el az olvasót, bár egyes elemei hellyel-közzel azért itt is megjelennek. A történetek színpada egy sokkal nagyobb porond: maga az Élet, ahol nincsenek mindig reflektorok, nem tudunk bármikor felállni és kisétálni, ha unalmas az előadás, mert mi magunk vagyunk a szereplők. Petrozsényi Nagy Pál saját életének tapasztalatait sűríti bele a szarkasztikus humorral átszőtt történetekbe. Miközben jól szórakozunk olvasás közben, bepillantást nyerhetünk az elmúlt évtizedek történelmébe, amelynek eseményeit saját bőrünkön mi is megtapasztalhattuk. Szókimondó, egyedi stílusú kötet, amelyet nem lehet letenni. A sorok beleégnek a tudatunkba, befészkelik magukat gondolatainkba. A szerző tükröt tart elénk, amelynek segítségével eldönthetjük, hogyan dolgozzuk fel mindazt, ami történt és hogyan éljünk tovább, nem feledve a múltunkat, keresve a helyes utat saját jövőnkben.
Előszó: Turai Gábor Kamil főiskolai docens, költő, esztéta. Utószó: Mandics György író, költő, kritikus.

Kiadó: Holnap Magazin

(A könyv ajánlója: Petrozsényi Nagy Pál)
link: http://mairodalma.hu/novella.html#cirk
Petrozsényi Nagy Pál: Életképek (kispróza)
Életképek? Igen, társadalmi freskó a mai magyar valóságról, melynek valamennyi képviselőjét megtaláljuk itt 250 oldalba sűrítve. A történetek egyik tipikus alakja a kisember, akit akárhányszor döngölnek a földbe, többnyire ott is marad sajnos. Van, aki lázad, verekszik, mint az Életképek „főhősei”. Hiába: mint a föl-földobott kő mindig visszahullnak a magasból - a társadalom uralkodó erőivel legfeljebb egy nagy ember szállhat szembe sikerrel. Szomorú, de az igazi valóság ez, amit az író dísztelen stílusban, mégis figyelemreméltó szuggesztivitással ábrázol. Az írások gerince az akció, ezért olvasmányosak is. Azonban minden cselekvésben ott bújkál a lélek és valamilyen eszmei mondanivaló, más szóval egyszerre voltaire-i, illetve maupassant-i és csehovi vonásokat mutatnak fel a kötet elbeszélései. A témák meglehetősen változatosak, színesek: a prófétaság elöl menekülő Tóth Jónás (Éli, éli... !), társkeresés az interneten (Internet avagy az igazi), ezotéria (Hatodik érzék), irodalomköri capriccio (Sic itur ad astra), elfojtott vágyak (A nagy ugrás) stb. Aki mindezeket elolvassa, garantáltan sokáig fog még emlékezni reájuk.

Kiadó: Ad Librum

(A könyv ajánlója: Petrozsényi Nagy Pál)
link: http://mairodalma.hu/novella.html#elke
Petrozsényi Nagy Pál: Túrós puliszka (kispróza)
Cselekményes, fordulópontokban gazdag meseszövés, reális élethelyzetek, elgondolkodtató csattanók. Íme, néhány lényeges sajátosság, ami az erdélyi származású Petrozsényi Nagy Pál írásait jellemzi. Stílusa egyszerű, teljesen sallangmentes, így persze nincsenek benne sem sziporkázó stílusbravúrok, sem meghökkentő képek, gondolattársítások, melyek jelenkori irodalmunkban oly buján tenyésznek. Hogy emiatt már nem is korszerű? Bizonyos vonatkozásban valóban nem, de olyan fontos ez? Jelen és múlt, Magyarország, Erdély: két kor, két világ. Vajon vannak-e bennük közös érintkező pontok is? Mindezt bárki azonnal megtapasztalhatja, és ki tudja, talán önmagára is rábukkan, amint megízleli a Túrós puliszkát.

Kiadó: Ad Librum

(A könyv ajánlója: Petrozsényi Nagy Pál)
link: http://mairodalma.hu/novella.html#tupu
Winczheim Tibor: Mese a nyári Mikulásról (novella)
Megjelent az irodalmi Guinness-rekord kísérlet 2. kötete.
A kötetek egyedi, sorszámozott kiadványként jelennek meg, kizárólag egyszeri kiadásban, összesen 100-100 példányban, a szerző által dedikálva! Még rendelhető!

Winczheim Tibor írásai, mese köntösbe csomagolt élet-pillanatok. A sorokat olvasva megmosolyogjuk a múltat, a jelent, és kíváncsian, kérdésekkel tele állunk a jövő előtt. A humor és az irónia fegyverét használja összegyúrva élete emlékeivel, tapasztalataival. Egyedi hangvételű novellái minden korosztály számára tartalmas kikapcsolódást biztosítanak és talán a kérdéseinkre is választ kapunk...
Bakos József főszerkesztő (Holnap Magazin)

Kiadó: Holnap Magazin
Megrendelés és vásárlás email-címe: holnapmagazin @ gmail.com

(A könyv ajánlója: Szilágyi Marcsi Cseppecske)
link: http://mairodalma.hu/novella.html#win2
Bakos József: Élet morzsák (novella)
...apró emlékek, álomképek, vágyak, tervek, szürke hétköznapok keveréke. Sorsok, mosolyok, könnyek és humor... Mindez egyben, hogy szembenézzünk saját hibáinkkal, életünk buktatóival és kis segítséggel győztesként lépjünk át a holnapokba, új csatákat vívni önmagunkkal, vágyainkkal, álmainkkal...

Kiadó: Holnap Magazin
Vásárlás email-címe: holnapmagazin @ gmail.com

(A könyv ajánlója: Szilágyi Marcsi Cseppecske)
link: http://mairodalma.hu/novella.html#elmo
Winczheim Tibor: Mese a tortaevési versenyről (novella)
Az író és kiadója egyedülálló rekordkísérletbe kezd, 2012 júniusában: 7 hónap alatt 7 novelláskötetet állít össze, ír meg, ad ki és ad el.
A kötetek terjedelme egyenként 160-160 oldal, 22-22 novellát tartalmaz.
A kötetek egyedi, sorszámozott kiadványként jelennek meg, kizárólag egyszeri kiadásban, összesen 100-100 példányban, a szerző által dedikálva!

A történetek nagyon olvasmányosak, jó humorúak, de ugyanakkor minden egyes novella magában hordozza a színvonalat, az igényességét és az írói sokszínűséget. A jó tollú író kiválóan mutatja be nekünk olvasóknak a régmúlt idők színét és visszáját. Egy tükröt tartva elénk, a jelenkor olykor összetett esztétikai torz képét mutatja nekünk, majd szófordulataival kiválóan ötvözi a vadságot, kedvességgel, mint egy hivatásos komikus. A kedves olvasónak kiváló kikapcsolódást ígér ez a könyvsorozat, melyben a szerző remekül csillogtatja meg írásművészetét. Jó szívvel ajánlom a könyvet minden irodalombarátnak és irodalmat szeretőnek.
(Tamás István)

A könyvek 2.000 Ft/kötet egységáron kerülnek forgalomba.
A köteteket megrendelő olvasóknak a 7. kötet, amely 2012 decemberében jelenik meg, ajándék!
Várjuk azokat a megrendelőket, akik a 12.000 Ft befizetésével részesei szeretnének lenni a kezdeményezésnek, támogatnák a rekord sikerét!

Kiadó: Holnap Magazin
Megrendelés és vásárlás email-címe: holnapmagazin @ gmail.com

(A könyv ajánlója: Szilágyi Marcsi Cseppecske)
link: http://mairodalma.hu/novella.html#win1
Szilágyi Perjési Katalin: Mackó Úr repülni akar (novella)
Tavaly az Ünnepi Könyvhét alkalmából jelent meg Szilágyi Perjési Katalin, Aranykalitka című kisregénye.
Idén novelláskötettel jelentkezik a szerző, melybe az utóbbi három év legsikeresebb novelláiból válogatott.

A szerző email-címe: szipeka65 @ gmail.com
Vásárlás: szipeka65 @ gmail.com

(A könyv ajánlója: Szilágyi Perjési Katalin)
link: http://mairodalma.hu/novella.html#maur
Bátyi Zoltán: Tisza királynő (novella)
Több mint harminc éve ír szülővárosáról, a Dél-alföld központjáról, Szegedről cikkeket, riportokat, tárcákat, novellákat Bátyi Zoltán. Ebben a kötetében olyan riportjait gyűjtötte csokorba, amelyek még a múlt század utolsó éveiben születtek, "lenyomozva", miként alakult szereplőinek sorsa, hogyan változott meg a város élete a cikkek megszületését követően.

Szeged életében fontos szerepet betöltő polgárok vallanak a városról a kötet portré fejezetében, míg a harmadik részben a város legszebb helyeit bemutató tárcákban tűnnek fel a "szögedi" kisemberek, feltárva vágyaikat, terveiket, örömeiket, hogy megmutassák: milyen színes csepp is Szeged a Föld hatalmas tengerében.

Kiadó: Quintus Kiadó
A szerző email-címe: zoltan.batyi @ gmail.com
Vásárlás: zoltan.batyi @ gmail.com

(A könyv ajánlója: Bátyi Zoltán)
link: http://mairodalma.hu/novella.html#tiki
M. Kovács Ildikó: Pillanatok (novella)
A novelláskötet a pillanatot ragadja meg.
A szeretet, a barátság, a hűség, a hűtlenség pillanatait. Azokat a gyöngyöket, melyek füzérré fűzve átértékelik az életet.

Kiadó: Krúdy Gyula Irodalmi Kör
A szerző email-címe: matyasildiko @ gmail.com
A könyv elfogyott. Jelenleg nem rendelhető.
Vásárlás: szilagyi.marcsi @ mairodalma.hu

(A könyv ajánlója: M. Kovács Ildikó)
link: http://mairodalma.hu/novella.html#pill
Dezső Ilona Anna: Tündérkert (novella)
A "Tündérkert" című novellás kötet 18 írást tartalmaz.
Javarészt az író személyes élményein alapuló történetek gyűjteménye. Végig kíséri saját életét gyermekkorától, boldog és boldogtalan felnőttkori időszakain keresztül. A gyermekvárás örömétől, a középkorúság nehézségeinek megéléséig. Legismertebb írásainak egyike, „A Himnusz”, valamint a „Cseresznyeszüret” is ebben a kötetben jelent meg 2010 őszén.

Kiadó: Alfa Rehabilitációs Nonprofit Kft.
Weblap

(A könyv ajánlója: Dezső Ilona Anna)
link: http://mairodalma.hu/novella.html#tuke
Dezső Ilona Anna: A kincs (novella)
"A kincs" című kötet 10 írást tartalmaz.
Szeretettel ajánlom a novellákat kedvelőknek. Két különösen sikeres művét választok ki belőle, „ A búza halála”-t, illetve „ A Hajnal utca”-t. Míg az első szereplői a falusi élet rejtelmeibe, és annak nehézségeibe vezeti be az olvasót, az utóbbi egy gyermek által átélt nyaralás élményeit foglalja szavakba.

Kiadó: Alfa Rehabilitációs Nonprofit Kft.
A könyv első kiadása elfogyott.

Weblap

(A könyv ajánlója: Dezső Ilona Anna)
link: http://mairodalma.hu/novella.html#kinc
Bátyi Zoltán: Táncol a Tisza (novella)
Bátyi Zoltán, a bűnügyi dokumentum köteteiről ismert író-újságíró, szépirodalmi vizekre evezett. Új könyve, a Táncol a Tisza című novelláskönyv.

Az új kötetéről így vall: "Tizenkilenc történetben elmesélt életeket fűz össze könyvemben egy folyó, a Tisza, aminek partján évszázadok óta íródnak az újabb és újabb hétköznapi mesék. Nagyon remélem, soraimat olvasva beleszeretnek a Tiszába is, Szegedbe is az olvasók. Azok, akik még soha nem látták, milyen ez a folyó, mikor napfényzenére táncol, és milyen ez a város, amikor a parti sétány padjain ölelkeznek a szerelmesek. És azok is nagyobb megértéssel fordulnak egymáshoz, akik évek óta a folyó partjához gáttal, mosollyal, sóhajjal varrt falvakban, városokban élnek."

Olvassunk bele egyik novellájába, hogy ízelítőt kapjunk a Bátyis képalkotásokról: "Nagybajuszú doktor cibálta ki a világra, anyjának mutogatta, széles mosollyal. Lány lett, visítós egészséggel, hatalmas, barna szemekkel. Vályogház falának repedésein beszökött a szél, tört lábú konyhaszekrényt bámulva az anyja csak könnyeit nyelte. Káromkodott: kellett a fenének ez a kölök, mentőt se hívtam, szomszéd ordibálta ide az orvost, hogy fojtotta volna meg a szó." - írja a szerző a Szindbád szerelme című novellájában.

A szerző email-címe: zoltan.batyi @ gmail.com
Vásárlás: zoltan.batyi @ gmail.com

(A könyv ajánlója: Bátyi Zoltán)
link: http://mairodalma.hu/novella.html#tatis
Párdi Petra: Méredzkedés (novella)
A manapság divatos frázisok, miszerint "Célom, hogy átadjam az embereknek a gondolataimat”, "Szeretném mások életét megszépíteni” nem jellemzőek rám.
Az írás számomra boldog állapot, és ha az ebben született kis műveket más is szívesen olvassa, az még nagyobb öröm – de erőszakkal senkit nem kérek, fussa át őket, meglátja, jó lesz. Ahogy az egyik novellában is szerepel: "koromat tekintve két (...három?) tiniként” talán le tudok már írni olyat, ami, ha nem is változtatja meg senki életét – de az illető elgondolkozik néhány percre, vagy nevet egyet. És akkor már érdemes volt belekezdenem.

Eddig a magam örömére írtam – eh­hez jött plusz boldogságként, hogy már van olyan, akinek tetszik.
Nem is kell ennél több.

Kiadó: Garbo Kiadó
Weblap

A szerző email-címe: pardi.petra @ t-online.hu
Ára: 1600 Ft
Vásárlás: szilagyi.marcsi @ mairodalma.hu

(A könyv ajánlója: Párdi Petra)
link: http://mairodalma.hu/novella.html#mere
Szvitil Ila: Életjátékok (novella)
"Élünk, tehát érzünk. Megrendítő, sorsfordító, vagy éppen felejthető pille-érzelmek váltakoznak mindennapjainkban. Nem vagyunk egyformák, antennáink nem ugyanúgy vannak hangolva. Egyet azonban tapasztalatból tudok: mikor nagy a csapás, átrendeződik minden. Testben és lélekben.
17 éve élek kerekesszékben, 33 "eseménytelen" év után. Az engem körülvevő világot élesebben látom, hamarabb rezdülök, jobban megértek emberi gyötrelmeket."

"Megnyitom ezt a könyvecskét...Hadd peregjenek a gondolatok! Mi lesz velük?
Szárnyalnak majd, vagy elenyész­nek? Nem tudom.
Az álmok néha teljesülnek… Ha figyelmesen hallgatod szíved dobbanását, az ütemben felismered vágyaid ritmusát.
Meg kell tenni mindent.
Csak erő legyen hozzá.
Csak kitartás.
Csak bátorság.

A többi elrendelés."

A könyvben a szerző 12 novellában 12 életképet jelenít meg. Mély, megrendítő érzések, gondolatok.
Csodálatos könyv, egy csodálatra méltó embertől!

Kiadó: Garbo Kiadó

(A könyv ajánlója: Szilágyi Marcsi Cseppecske)
link: http://mairodalma.hu/novella.html#eletj