Mai magyar irodalom,
mai magyar könyvek

Névjegy:

Mai magyar könyvek, mai magyar szerzők bemutatkozó oldala. Ezen az oldalon bárki bemutathatja bátran saját magát és a könyvét. De más is tehet föl ajánlásokat.

Egyedüli kérés, hogy ma élő magyar szerzőről és megjelent könyvéről beszéljünk. Tovább

Pályázat

A DAVID ARTS 2013-as Irodalmi Pályázata (Meghosszabbítva, módosítva!)


A pályázatbeadás határideje: 2013. március 31, éjfél.

A pályázaton részt vehet minden magyar anyanyelvű amatőr és hivatásos író, költő. Korhatármegkötés nincs. Kizárólag jogtiszta, a pályázó által írt ÚJ, MÉG SEHOL nem publikált művek küldhetők be. Vonatkozik ez minden olyan írásra, ami Interneten, vagy írott sajtóban már publikálásra került!


Az antológia témakörei:
/Kizárólag szabad verseket várunk!/

1. Boldog gyermekkor
2. Amiben a legjobban hiszek…
3. Bennem van, bennem él…
4. Volt, van, lesz
5. A pénz hatalma
6. Hiányérzet
7. Könnycseppek
8. Világbéke
9. Ötven év múlva
10. Ha majd már nem leszek


KÉRÉSEK:
- Kérjük a közhelyeket kerülni. Szeretnénk költői képekben dús verseket kapni!
- A cím ne legyen a mű első sora és alcím se legyen.
- Ne kezdődjön minden kezdő verssor nagybetűvel.
- A műveket simán Wordben írva kérjük elküldeni. Formai tördelést, tabulátort alkalmazni tilos, PDF formátumot sem tudunk elfogadni.
- A vízszintes és a függőleges margó egyaránt 2, 2.5 cm legyen.
- Betűtípus: Times New Roman, 12 pontos. Sorköztávolság: szimpla, a vers balra zárt legyen.
- A pályázati művek csatolmányként, törésvonalakkal ellátva egy fájlban is küldhetők.

A vers szóközökkel együtt maximum 700 karakter legyen. /A művek terjedelme ne térjen el nagyon a meghatározott karakterszámtól sem a kevesebb, sem a több irányban. Vallási, politikai (vagy furfangosan elrejtet politikai élcelődésű), másokat sértő írásokkal nem kerülnek beszerkesztésre/
Aki plagizálást követ el, maga felel tettéért, ez esetben a felelősség nem terheli a szerkesztőséget. Az antológia A5-ös, vagy 120x200-as méretben készül. Kizárólag annak a szerzőnek a pályázata érvényes, amely mind a 10 témakörben készült verset tartalmazza. A beérkező pályázati műveket ezúttal szakmai zsűri lektorálja. /A lektorálás tartalmi, többletmennyiségi beleszólást jelent - a korrektúrán felül - nem a vers átírását!/ Az antológiának két előszó írója lesz, akik a magyar irodalmi élet legkiemelkedőbb alakjai. A 10 pályaműből kizárólag a legjobb művek kerülnek beszerkesztésre – ez úgy kb. 5-6-7 mű. A lektorálást követően a műveket mindenképpen visszaküldjük a szerzőnek, melyek csakis egyeztetés után kerülnek beszerkesztésére. A pályaműveket nem feltétlenül kell egyszerre elküldeni. Ahogy egy-egy mű elkészül, kérjük folyamatosan küldeni a davidarts@davidarts.hu e-mailre.
Kérünk egy 1. szám 1. személyben írt rövid életutat (ne ars poetica legyen) is mellékelni, úgy 450 karakter, /ne legyen ennél kevesebb sem/, mely csak a leglényegesebb információkat tartalmazza a szerzőről, amit az első művek elküldésekor kérünk csatolni a portréfotóval együtt. Szükség van még az irányítószámmal ellátott állandó lakcímre és legalább egy elérhető telefonszámra.
Azok a szerzők, akik nem tagjai a DAVID ARTS-nak, tőlük - az igényesség miatt - 2 szuper minőségű, színes portréképet is kérünk jpg formátumban, minimum 800 kb-sat, vagy ennél nagyobb méretűt, ami az antológiába kerül majd a rövid életrajzzal együtt. Olyan portré legyen, ahol a szerző az objektívbe néz! Mindezek hiányában a pályázatot érvénytelennek tekintjük.

Akinek van Skype-ja, írja meg a címét, hogy a versek miatt esetlegesen hangban is tudjunk kommunikálni.

Megjelenés:
A pályázat önköltséges, mindösszesen 20.000 Ft, mely a nyomdai- és egyéb költségeket már tartalmazza. A pályázati díj felét a pályázat megkezdésekor kérjük rendezni, ekkor a szerző arról is nyilatkozik, hogy a művek saját szellemi termékei, egyebek…
Az antológia-bemutatón minden pályázónak 7, azaz hét tiszteletpéldányt adunk át, mellyel a nyomdaköltségre befizetett összeg a tiszteletpéldányok könyvértékével megtérül.

A könyvbemutató tervezett időpontja: 2013 júniusában lesz, színvonalas, nagy volumenű műsor keretén belül, mely Budapesten kerül megrendezésre. A pontos időpontról, helyszínről miden szerzőt időben értesítünk.
Információs telefonszám: (06-70) 362 9390.


Ihletben gazdag alkotóidőt kíván a DAVID ARTS szerkesztősége!Az Élő Irodalom – Élő Könyv Műhelyről bővebb információ:

www.facebook.com/mairodalma
www.mairodalma.hu