Mai magyar irodalom,
mai magyar könyvek

Névjegy:

Mai magyar könyvek, mai magyar szerzők bemutatkozó oldala. Ezen az oldalon bárki bemutathatja bátran saját magát és a könyvét. De más is tehet föl ajánlásokat.

Egyedüli kérés, hogy ma élő magyar szerzőről és megjelent könyvéről beszéljünk. Tovább

Főoldal - Könyveink - Regény

Aron O'Ele: Halálos küldetés Kuvaitba (regény)
Zehrnai Viktor külkereskedelmi üzletkötőt, 39 évesen, gyermekkori álmai beteljesülése közepette, kuvaiti hivatalos kiküldetése során érte a halál. Viktort, hivatása a szocialista Magyarországából egyenesen a világ egyik leggazdagabb „olaj-országába”, Kuvaitba viszi. A cselekmény bemutatja az ország - 80-as évek rendszerváltás előtti - ellentmondásos társadalmi viszonyait, fókuszálva a főhős életszemléletére, egzisztenciális előmenetelének buktatóira. *** Valóban miért volt utolsó hivatalos kiküldetése, egyben magánéleti küldetése is Viktornak a drámai kuvaiti út? A szülei „üveg burája alatt” nevelt fiatalemberben, mitől vált naiv küldetéstudattá édesanyja iránti odaadó szeretete? Tragikus baleset vagy másfajta tragédia vetett véget a főhős életének? *** 28 évvel később az írónő kezébe kerültek Viktor édesanyjához írt kuvaiti levelei. A számára ismeretlen tartalmú levelek olvasása közben a halál körülményeit illetően megdöbbentő tényekkel szembesült. Így teljesedett ki a főhős végzetéhez vezető „golgotai út”és vált szívbemarkolóan testközelivé rövid életének sorstörténete.
Az első regényét álnéven megjelentető szerző - Viktor felesége – igaz történetet dolgoz fel. Maga festette könyve borítóját és a benne lévő képillusztrációkat.

Kiadó: Underground Kiadó
Oldalszám: 460
Méret: 204×144mm
Facebook

(A könyv ajánlója: Aron O'Ele)
link: http://mairodalma.hu/regeny.html#haku
Ferenczik Adrienne: Hepi Börszdéj (regény)
Hat születésnap, hat kerti parti, hat csokitorta, s a születésnapi gyertya elfújásánál évről évre ugyanaz a kívánság: minden maradjon úgy, ahogy van. Csakhogy semmi nem marad úgy, mert az életben csupán egy dolog állandó: a változás.
Ferenczik Adrienne Hepi Börszdéj című regénye születésnapi partikra invitálja az olvasókat. A regény főszereplője, Zoli élete álmát váltja valóra, amikor megvesz egy Duna-parti nyaralót, s az örömét meg akarja osztani a barátaival. Meghívja hát őket a vízparti kertbe egy nyaralóavatóra, amelynek időpontja – teljesen véletlenül – egybeesik a születésnapjával. A parti olyan jól sikerül, hogy a három házaspár elhatározza: minden évben ott, a Duna-parti kertben megünneplik Zoli születésnapját. A Hepi Börszdéj olvasói hat születésnapi parti és számos meglepetés részesei lehetnek. A párok megunják, megcsalják, elhagyják egymást, szerelem szövődik, házasság bomlik fel és új frigy köttetik. A szereplők életében felmerülő problémák évről évre újabb és újabb változásokat hoznak, s amíg a férfiak és nők döntést hoznak, sok-sok, a mindennapokban gyakran előforduló élethelyzeten kell átvergődniük, miközben mindenkiben ott bujkál a kérdés: szabad-e, lehet-e, érdemes-e új életet kezdeni.
Ferenczik Adrienne harmadik regénye három házaspár mindennapjain keresztül ábrázolja a modern család válságát, miközben egy fordulatokkal teli történettel szórakoztatja az olvasót, ugyanazzal a mesélőkészséggel és empátiával, mint előző két regényében, a Napfényes Riviérában és az Incognitóban.

Kiadó: Atlantic Press Kiadó
Oldalszám: 464
Méret: 200×135mm
Facebook
A szerző email-címe: ferenczik.adrienne @ gmail.com

(A könyv ajánlója: Tamási Izabella)
link: http://mairodalma.hu/regeny.html#hebo
Durbák Ildikó: Haristum (romantikus urban fantasy)
Egyre gyakrabban lobbannak fel a lángok Budapesten. Mintha a tűz tudatos lény lenne. Vagy netán valaki irányítja? A fiatal tűzoltónak, Áronnak rémálmai vannak, megmagyarázhatatlan dolgok történnek vele. Eddig két lábbal állt a földön, de a természetfeletti hirtelen betör az életébe. Lesz-e elég ereje, hogy megbirkózzon azzal, amit megtud magáról és a világról? Megtalálhatja a boldogságot és a szerelmet? Megtörténhet valaha, hogy a fekete fehérré válik, és a gonosz megpróbál jót tenni? És vajon bocsánatot nyerhetnek a múlt bűnei?

Kiadó: Tisz-Ta-Más Kiadó
Oldalszám: 184
A szerző email-címe: haristum2014 @ gmail.com
Weblap
Facebook

(A könyv ajánlója: Durbák Ildikó)
link: http://mairodalma.hu/regeny.html#hari
Elisa Rot Mikle: A lélek bosszúja (regény)
Sok esetben a szeretet hiánya lelki konfliktushoz, személyiségzavarhoz, tragédiához vezet. Így volt ezzel Zsigmond ikertestvére Dénes esete is.
A családi tragédiák sorozatáért Zsigmond önmagát vádolja. A napjait magányosan, örökös mély depresszióban, áldozatként éli.

Kiadó: Szerzői kiadás
Oldalszám: 221
Méret:A5
2000 Ft
A szerző email-címe: elisarotmikle @ gmail.com
Weblap

(A könyv ajánlója: Elisa Rot Mikle)
link: http://mairodalma.hu/regeny.html#lebo
Fredrick St. Claire: Mi nem hervad el soha (regény)
Pál apostol örök érvényű szavai mai modern világunkban is megcáfolhatatlanul hirdetik, hogy minden más megszűnhet, de a szeretet soha el nem fogy. A regénynek szinte minden sora is ezt sugallja. A szerző elkötelezettsége Isten mellett egyértelmű. A lebilincselő történetet úgy tárja elénk, hogy abban egész hittérítő életfelfogása benne van, meggyőződésével is hatni próbál az olvasóra. A hívőket, a kételkedőket egyaránt gondolkodásra készteti, e regény olvastán bárki közelebb jut az emberi értékek cselekvő megóvásához.
(Dr. Bognár Stefánia - Dr. Balázs Tibor)

Kiadó: Accordia Kiadó
Oldalszám: 128
Borító: papír kötés

Weblap
Facebook
A szerző email-címe: fredrickstclaire @ gmail.com

(A könyv ajánlója: Fredrick St. Claire/Tóth Ferenc)
link: http://mairodalma.hu/regeny.html#miso
Palotai H. Zsófia: Szabadság mindenek felett 2. – Aestas / Nyár (történelmi regény)
A kötet első részében megismert főhős - e jelmondat jegyében - nem is adja fel: kitartóan keresi tovább az egyén, az alkotó, a haza, az emberiség szabadsága felé vezető utat.
Azonban szabad-e egy szétszórt, megbízhatatlan fiúnak maga mögött hagynia mindent, és szerencsét próbálnia egy ismeretlen nagyvárosban?
Szabad-e egy vészterhes korszakban harsányan bírálni az elnyomást és a fennálló rendszer igazságtalanságát?
Szabad-e egy szárnypróbálgató írónak a saját feje után mennie, és azt írnia, amit ő akar, úgy, ahogyan ő akarja?
A szabadság drága kincs. De vajon mennyire az? Mekkora árat kell fizetni érte?

Kiadó: Álomgyár Kiadó
Oldalszám: 208
Borító: papír kötés

Facebook

(A könyv ajánlója: Palotai H. Zsófia)
link: http://mairodalma.hu/regeny.html#szm2
Palotai H. Zsófia: Szabadság mindenek felett 1. – Hiems / Tél (történelmi regény)
Csokonai idén kétszáznegyven éves. Talapzaton álló szobor, arcéle nemes, mosolya egy múltbéli mindentudó bölcsé, aki meg nem értett lángészből lett az idők során mindenki kedvencévé és előképévé.
Az én történetem nem őróla szól, hanem egy huszonegy éves fiúról, aki tépelődött, szorongott, hibát hibára halmozott. Aki néha elviselhetetlen volt. Kötekedő, nyűgös, sértődékeny, túlzottan önérzetes, nemtörődöm, összeférhetetlen. A „libertas optima rerum” jelentése „szabadság mindenek felett”. Ő ezt kereste mindenütt, leginkább élete eme sorsfordító fél évében – az egyén, az alkotó, a haza, az emberiség szabadságát. Történet egy fiúról, akinek fájdalmas és küzdelmes utat kellett megtennie ahhoz, hogy talapzaton álló szobor legyen belőle. Történet Róla, akit mindannyian ismerünk.

Kiadó: Álomgyár Kiadó
Oldalszám: 208
Borító: papír kötés

Facebook

(A könyv ajánlója: Palotai H. Zsófia)
link: http://mairodalma.hu/regeny.html#szmi
Szigethy Éva: Árnyék és napsugár (regény)
Bözsike /Bözsike, a szegedi masamód/ legidősebb unokája átveszi a mesélő szerepét a nagymamájától, és tovább görgeti a történetet. A saját és a családja életébe enged bepillantást. A napjainkig ívelő eseményeket, útleírások, úti élmények és a gyerekek megmosolyogtató megnyilvánulásai színesítik.
"Anyuci képzeld, szerelmeskedtünk a Krisztivel. Mit csináltatok? - kérdeztem elhűlve, mire a gyermekem megismételte, amit az imént mondott. Elmesélnéd, hogyan szerelmeskedtetek? Na, ne mondd anyuci, hogy nem tudod, hát úgy, ahogy te szoktál az apuval. Jaj, mit láthatott ez a kisfiú, kezdtem aggódni. Lacika folytatta: Hát az ölembe ültettem a Krisztit, és megpuszilgattam - és vigyorgott tovább hőstette tudatában. Jól van gyerekek, ha Krisztinek tetszett, hogy megpusziltad, akkor minden rendben. Lehet, hogy őt veszem majd feleségül - fűzte az előbbiekhez a fiam, aki öt éves volt ekkor."

Kiadó: Underground Kiadó
Oldalszám: 241 + fényképek
Borító: papír kötés
2200 Ft
A szerző email-címe: szigethyeva5 @ gmail.com

(A könyv ajánlója: Szigethy Éva)
link: http://mairodalma.hu/regeny.html#arna
Jártó Róza: Bagoly őrs, vigyázz! (regény)
1960-as évek elején játszódik kisregényem története amikor még lelkesen daloltuk a ....mint a mókus fent a fán, az úttörő oly vidám-t, hogy belesajdul az olvasó szíve ekkora ártatlanságba. Abba a korban, még büntetlenül csaphatták be a gyerekeket a pozícióba lévők, törhették darabokra a becsületes, tisztességes édesapák gerincét, amíg nem hajlott mint a nád, ahol az édesapák az imádott kislányukat verték, saját kezűleg kékre-zöldre, hogy evvel megmentsék a gyermek és a család életét. Mégis-mégis, ezeket a zord időket a megszépítő emlékezet teszi elviselhetővé. Kisregényem írásai különösek és egyediek mégis a kor és a környezet általánosítására alkalmasak, egy szépséges élet-vallomás.

Kiadó: Róza és Julius Kiadó
Oldalszám: 106
Méret: A5
Borító: papír kötés
A szerző email-címe: rozajarto @ gmail.com

(A könyv ajánlója: Jártó Róza)
link: http://mairodalma.hu/regeny.html#bavi
Orosz T. Csaba: Árpád népe avagy requiem egy országért (történelmi regény)
Egy sokat vitatott, időnként félreértelmezett korról szól ez a három emberöltőt felölelő történet. Taksony vezér csatáitól, Géza fejedelmen át, István haláláig. Szent királyunk akaratán kívül egy anarchiába, káoszba fulladt országot hagyott maga mögött. Hogy is jutott idáig Árpád népe? Hogyan keletkezett a mai napig népünket sújtó turáni átok? Mi volt nagy királyunk valós célja a kereszténység elterjesztésével? Ezekre a kérdésekre kaphat választ a nyájas olvasó e könyv lapjain egy fordulatokban, izgalmakban, gazdag történetben. Egy kor, amit egészen máshogy tanultunk!

Kiadó: Publio
Oldalszám: 124
A szerző email-címe: arpadhaz2 @ gmail.com

Facebook

(A könyv ajánlója: Orosz T. Csaba)
link: http://mairodalma.hu/regeny.html#arne
Orosz T. Csaba: Csövesrapszódia (önéletrajzi ihletésű regény)
Azok a csodálatos 80-as évek. Szimat szatyor, kockás ing, a lányok melle szabadon ring, mert az élet csak így szép, mi voltunk a szabad nép.
A szerző Orosz T Csaba, önéletrajzi ihletésű regénye, a nyolcvanas évek csöveskorszakáról a végtelen menetelésekről. koncertekről, a terek, parkok gyermekeiről. Egy igaz történet a Pusztavacson 1984 ben történt rendőri brutalitásról.

Kiadó: magánkiadás
Oldalszám: 76
A szerző email-címe: arpadhaz2 @ gmail.com

Facebook

(A könyv ajánlója: Orosz T. Csaba)
link: http://mairodalma.hu/regeny.html#csra
Orosz T. Csaba: A Föld szívének őrzői (történelmi regény fikció)
Akkoriban ez mindennapos dolog volt, a táltosok sűrűn amputálták a sérült, menthetetlen karokat, lábakat egy-egy csata után. A nemzettség pedig ez után is figyelt a sérült emberre és állapotához méltó munkát adtak neki, hogy ne érezze magát feleslegesnek. A magyar családok ezt nagyon fontosnak tartották. Nagy becsülete volt annak, aki túlélt egy ilyen beavatkozást, mert nagyrészt a fertőzésekbe haltak bele a páciensek, hiszen a fájdalmat szó nélkül el kellett tűrnie egy magyar vitéznek.

Kiadó: magánkiadás
Oldalszám: 198
Méret: A5
A szerző email-címe: arpadhaz2 @ gmail.com

Facebook

(A könyv ajánlója: Orosz T. Csaba)
link: http://mairodalma.hu/regeny.html#fosz
Orosz T. Csaba: Lehettünk volna istenek (történelmi regény fantasy)
Ez a könyv egy elképzelt, mégis hiteles múltba kalauzolja olvasóit. Zoltán, a könyv főhőse napjainkban éli a programozók hajszolt életét. Leszerelt katonatisztként rajong a magyar történelem középkori világáért és annak hőseiért. Egy napon megadatik neki a csoda. Internetes böngészése során egy érdekes fájlra bukkan, amelynek segítségével váratlanul a XIII. századi Magyarországon találja magát. Elmondhatja-e a múlt embereinek a közelgő pusztulást? Megváltoztathatja-e a történelmet, ezzel megóvva az országot a tatárjárás borzalmaitól? Hogyan áll helyt egy korunkbeli ember a középkor forgatagában?

Kiadó: Ad Librum Kiadó
Oldalszám: 132
Borító: kemény kötés
A szerző email-címe: arpadhaz2 @ gmail.com

Facebook

(A könyv ajánlója: Orosz T. Csaba)
link: http://mairodalma.hu/regeny.html#levo
Gabryel Flynt: Sötét szárnyak II. (regény)
Landrote, az egykor száműzött Vámpír Herceg kalandos története tovább folytatódik az 1700-as évekbeli Spanyolországban, ahol immár ötödik éve uralkodik népe fölött.
A béke azonban csak látszólagos. Vajon milyen összefüggés lehet Valera – a hajdani Uralkodó Herceg – hirtelen távozása, Flyt-Martec árulása, Landrote különös betegsége, rémálmai és egy ősi jóslat között?
Mielőtt az ifjú vezér rájöhetne a titkok nyitjára, otthonát vérfarkasok özönlik el, őt magát pedig a Charmatia – a vámpírok nagytanácsa – megfosztja címétől és hatalmától. Ám a szálakat ismét a háttérből mozgatja valaki…

Kiadó: Publio
Oldalszám: 356
A szerző email-címe: sotetszarnyak @ gmail.com

Facebook
Weblap

(A könyv ajánlója: Gabryel Flynt)
link: http://mairodalma.hu/regeny.html#ssz2
Gabryel Flynt: Sötét szárnyak (regény)
Landrote, a távollétében halálra ítélt, száműzetésbe kényszerített Vámpír Herceg története a XVII. századi Franciaországban játszódik.
Honnan jön különös barátsága Leroy gróffal, az egykori vámpírvadásszal?
Milyen kapcsolat fűzi Luenához, a boszorkánylányhoz?
Milyen titok rejlik a vidéket rettegésben tartó éjszakai jelenség, a zöld köd mögött?

Kiadó: Publio
Oldalszám: 396
A szerző email-címe: sotetszarnyak @ gmail.com

Facebook
Weblap

(A könyv ajánlója: Gabryel Flynt)
link: http://mairodalma.hu/regeny.html#ssz1
Jártó Róza: LoveNet - Az internetes ismerkedés világa (regény)
Nyolc évi özvegység után nyugdíjba vonulásomkor szembesültem avval a ténnyel, hogy magam maradtam. A munka világába már nincs vissza út, a gyermekeim felnőttek, családot alapítottak, élik a maguk, a mai világban senkinek se könnyű életét. Az unokák is felnőttek. Már nem kell vigyáznom rájuk. És akkor kezembe akadt egy újság, amiben egy cikk azt taglalja, hogy mily szörnyű, de a lakosság több mint kétharmada ötvenöt-éven felüli. Ha cc (circa) 10 millióan vagyunk, akkor cc (circa) 3.333.333-nál több az 55 éven felüliek száma. Kérem, mi egy tömeg vagyunk. Szavazati joggal, de nem egyszer, pénztelenül, kirekesztve mindenből és nem utolsó sorban, elmagányosodva. Mi megértjük, hogy nem lehet több pénzt adni, hisz csak azt tudják elosztani közöttünk ami befolyt. De legalább a lehetőségét ne vegyék el tőlünk annak, hogy életünknek ebben az utolsó szakaszában ne egyedül birkózunk meg a mumussal, a pénztelenséggel, a betegségekkel, a magánnyal. Főleg a magány oldásáról, és annak a lehetőségéről szól a könyv, a társkeresésről.

Kiadó: Róza és Julius Kiadó
Oldalszám: 126
Méret: A5
Borító: papír kötés
A szerző email-címe: rozajarto @ gmail.com

(A könyv ajánlója: Jártó Róza)
link: http://mairodalma.hu/regeny.html#lnet
Garay Zsuzsanna: Áldozat (regény)
A felnőtt élet egyik nagy célja a társ megtalálása, a családlapítás. De mi lesz, ha az egyik fél csalódott, nem boldog? Kisétálni egy kapcsolatból könnyű, még akkor is, ha ezt hosszú vívódás előzi meg. A távozó előre néz, de mi játszódik le abban, aki elhagynak? Lehet vádaskodni, összeomolni, kicsinyes bosszút állni. Krisztina más utat választ: megpróbálja a legjobbat kihozni mindebből. Keserves küzdelmek várják, de ő kitart, védelmezi a kislányát, meg akar neki adni mindent, hogy felhőtlen gyermekkora legyen. Krisztina helytáll, mint anya, dolgozó nő, s rádöbben, hány sorstársa van: barátnők, rokonok, ismerősök, munkatársak. Tanácsot adni és kérni szinte lehetetlen, de segítik, meghallgatják egymást.

Kiadó: Garbo Kiadó
Oldalszám: 204
Méret: A5
Borító: papír kötés

Weblap
A szerző email-címe: zsuzsanna.garay @ freemail.hu

(A könyv ajánlója: Garay Zsuzsanna)
link: http://mairodalma.hu/regeny.html#aldo
Garay Zsuzsanna: Zaklatás (regény)
A zaklatásnak számtalan formája létezik. Háborgathatnak valakit telefonon, e-mailben, személyesen. A zaklató hétköznapi cselekvése eltúlzott, sérti a másik személy magánéletét. Hogyan lehet feldolgozni a folyamatos molesztálást? A hangsúly nem a miérten van, és nem az elkövető személyén, hanem annak a mindennapjain, akinek együtt kell élnie a hónapokon át tartó háborgatással. Miközben a főhős magába néz, keresi a választ a miértre, és megpróbálja kitalálni, ki dúlta fel a lelki nyugalmát, válaszúthoz érkezik, és neki döntenie kell, hogyan tovább.

Kiadó: Rím könyvkiadó
Oldalszám: 162
Méret: A5
Borító: papír kötés

Weblap
A szerző email-címe: zsuzsanna.garay @ freemail.hu

(A könyv ajánlója: Garay Zsuzsanna)
link: http://mairodalma.hu/regeny.html#zakl
Garay Zsuzsanna: Bosszú (regény)
Miről, kiről ír egy író? Az általa átélt élményekről? Magáról? Másokról? És vajon mi mit szólnánk ahhoz, ha magunkra ismernénk egy könyvben? Büszkék lennénk rá, hogy érdemesnek találta valaki megírni apró-cseprő gondjainkat? Vagy felháborodnánk, mert a megfogalmazást elfogultnak találnánk? Garay Zsuzsanna könyvének egyes szereplői nagyon elégedetlenek – van, aki megsértődik, és van, aki bosszút forral. De vajon mindennek mi áll a hátterében? Sikeres bosszúval vagy happy enddel végződik e cselekményekben és pszichológiai fordulatokban gazdag történet? Kiderül a könyv végén!

Kiadó: Novum Pro
Oldalszám: 148
Méret: A5
Borító: papír kötés

Weblap
A szerző email-címe: zsuzsanna.garay @ freemail.hu

(A könyv ajánlója: Garay Zsuzsanna)
link: http://mairodalma.hu/regeny.html#bosz
Garay Zsuzsanna: Találkozások (regény)
Olyan rendszertelen találkozások sorozatáról szól ez a könyv, amiket nem terveztek meg előre, nem egyeztették a helyszínt, az időpontot, csak úgy megtörténtek. Az író felidézi a találkozásokat, hogy megértse, mi is történt valójában. Minden egyes találkozás után új színben látjuk az író szerelmét. Valahányszor az elbeszélő azt hitte, hogy egy lépéssel közelebb került a lány titkához, mindig kiderült, hogy csak egy festett maszkot látott, és nem a valódi arcot. A kiragadott mondatok sablonosak önmagukban, el kell olvasni az egész történetet ahhoz, hogy kirajzolódjon az igazi arckép.

Kiadó: Novum Verlag
Oldalszám: 146
Méret: A5
Borító: papír kötés

Weblap
A szerző email-címe: zsuzsanna.garay @ freemail.hu

(A könyv ajánlója: Garay Zsuzsanna)
link: http://mairodalma.hu/regeny.html#tala
Garay Zsuzsanna: Függőség (regény)
A kábítószer vagy az ital káros hatásait, művészek, orvosok és szociológusok egyaránt behatóan tanulmányozták. Ez a könyv egy másféle szenvedélybetegség rabságában élő asszony monológja. A kezdődő problémák eleinte pókháló vékonyságú szálként veszik körbe, majd egyre jobban gúzsba kötik azt, aki nem elég erős ahhoz, hogy legyőzze saját gyengeségét. A főszereplő név nélküli arca mögé bárki odaképzelheti magát... A könyv tükröt tart elénk, magunkra ismerünk-e az asszony szorongásain keresztül saját kétségeinkre, félelmeinkre? Van-e remény, lehetséges-e a gyógyulás? Mibe kapaszkodhat az, aki maga metszette el másokhoz fűződő szálait?

Kiadó: Novum Verlag
Oldalszám: 98
Méret: A5
Borító: papír kötés

Weblap
A szerző email-címe: zsuzsanna.garay @ freemail.hu

(A könyv ajánlója: Garay Zsuzsanna)
link: http://mairodalma.hu/regeny.html#fugg
Lady Nairi: A teingák kora (regény)
Namuswa, az egyiptomi származású lány Magyarországon találkozik Erharddal, akihez érzelmileg egyre közelebb kerül. Majd a következő pillanatban azt veszi észre, hogy utazik az univerzumok között. Kalandjai közepette küzd ezernyi szerelmi és lelki fájdalommal, és megismerkedik a történelemmel, a misztikummal, új emberekkel és teingákkal, meatorokkal. Maga is, mint teinga, társai összefogásával harcba indul a Sötétség ellen, hogy megmentse a világát.
A szereplők mozgalmas, eseménnyel teli utazása izgalmas élvezetet nyújt az olvasónak.

Kiadó: Underground Kiadó
Oldalszám: 216

Weblap
A szerző email-címe: homonnai.rita @ gmail.com

(A könyv ajánlója: Lady Nairi)
link: http://mairodalma.hu/regeny.html#teko
Huber Imre: Hatmedálionok legendái (regény)
Ez a könyv bevezet titeket egy új kalandokkal teli világba. Egy teljesen új világot ismerhettek meg benne, ami semmi máshoz nem hasonlítható. Főhősei tizenéves gyerekek, akik nem mindennapi erők urai. Feladatuk a világok megvédése és az ősi egyensúly helyreállítása.
A könyv megírásának az volt a célja, hogy megismertessem veletek, hogy bevezesselek titeket abba a mesés és lenyűgöző világba amiben az én gyermekkorom telt el és ami alakított és felnevelt engem. Mind ami van a könyvben az az én személyiségem, lelkem, vágyaim, álmaim összessége.
Legyetek ti is részese a kalandnak, a legendának! Legyen belőletek ugyanúgy hős a mindennapi életben, mint ahogy Imréből, Benjiből, Pankából, Misiből, Balázsból és Jeniferből is az lett.
Célzott korosztály a tizenévesek, akik szeretik a kalandos, fantáziával teli regényeket.
(Második kötet írás alatt áll.)

Kiadó: Publio Kiadó
Oldalszám: 48
Facebook
A szerző email-címe: huber.imike @ gmail.com

(A könyv ajánlója: Huber Imre)
link: http://mairodalma.hu/regeny.html#hame
Pásztor Pálma: A duellátor (regény)
Magyar történelmi, kalandos, enyhén romantikus regény.
Két kitaszított sorsa fonódik össze a regényben. Egy fiatalember küzdelme, hogy Károly Róbert lovagjává váljon, s bosszút álljon cselszövő nagybátyján apja haláláért; de, mivel korábban megvetett, fizetett bajvívóként élt, újra s újra kitaszítja a vitézi rend. Szerelme, egy kun törzsfő lánya, múltja tragédiája elől menekül, sokáig kedvese elől is titkolva származását. Egyszer azonban szembe kell nézni a fájdalmas emlékekkel. Képes lesz-e megbocsátani apjának a múlt bűneit? Vajon úrrá lehet tévedésein, s valóra válthatja álmát a duellátor?

Kiadó: novum pocket Kiadó
Oldalszám: 180
Borító: papír kötés
Facebook
A szerző email-címe: tiszamaros @ citromail.hu

(A könyv ajánlója: Pásztor Pálma)
link: http://mairodalma.hu/regeny.html#duel
Pásztor Pálma: Nyughatatlan lélek (romantikus kisregény)
A Nyughatatlan lélek az 1300-as évek Magyarországán, a trónharcok idején játszódik. Főhőse Lóránd, középkori dalnok, szerelmek és bonyodalmak világába vezet a történet.
Két sors fonódik össze: az egyik egy vándorköltő, aki egyrészt a saját álmaival és kísérteteivel viaskodik, másrészt beleszeret egy már eljegyzett lányba, akinek érdekházasságot rendeltek el a szülei, és ebből lesznek a bonyodalmak.
A másik szál pedig egy volt zsoldos katona, Marco sorsa, aki egy súlyos sebesülés után ráébred arra, hogy nem helyesen élt azáltal, hogy meggyőződése ellenére katonáskodott, így kezdi átértékelni az életét.

Kiadó: Bába és Társai Kiadó
Oldalszám: 122
Borító: papír kötés
Facebook
A szerző email-címe: tiszamaros @ citromail.hu

(A könyv ajánlója: Pásztor Pálma)
link: http://mairodalma.hu/regeny.html#nyle
Szigethy Éva: A csend foglya (regény)
A csend foglya egy állami gondozott, siket leány sorsát mutatja be.
Hatalmas hátránnyal indul az élete. Nem elég, hogy szülők nélkül hányódik, ráadásul semmit nem hall. Óvodás korára szakértő kezek közé kerül, ahol beszélni tanítják. Társaitól pedig a jelnyelvet sajátítja el. A sport, az olvasás szeretete, a jól tanulás egyre több önbizalommal tölti el.

Kiadó: Underground Kiadó
Oldalszám: 152
Borító: papír kötés
1800 Ft
A szerző email-címe: szigethyeva5 @ gmail.com

(A könyv ajánlója: Szigethy Éva)
link: http://mairodalma.hu/regeny.html#csfo
Szigethy Éva: Elszakítva (regény)
Az Elszakítva című szépirodalmi regény egy család külföldre költözésének története. Melyikük hogy éli meg az elszakadást a család itthon maradt tagjaitól?
Az első időkben a négy éves kislányukat zavarja legjobban az idegen ország, a kedvenc unokatestvérétől való elszakadás valamint az, hogy semmit nem ért az óvónő szavaiból.
Vajon hogyan alakul sorsuk? Erre ad választ a könyv.

Kiadó: Novella Kiadó
Oldalszám: 175
Borító: papír kötés
600 Ft
A szerző email-címe: szigethyeva5 @ gmail.com

(A könyv ajánlója: Szigethy Éva)
link: http://mairodalma.hu/regeny.html#elsz
Szigethy Éva: Bözsike, a szegedi masamód (regény)
A könyv egy régimódi történet. 1918-ban kezdődik. Egy fiatal lánnyal akkor jön szembe a nagybetűs SZERELEM.
Levelezés kezdődik köztük, később tanúi lehetünk életének különböző periódusainak, örömének, bánatának, családja gyarapodásnak.

Kiadó: Duna Kiadó
Oldalszám: 267
Borító: kemény kötés
1000 Ft
A szerző email-címe: szigethyeva5 @ gmail.com

(A könyv ajánlója: Szigethy Éva)
link: http://mairodalma.hu/regeny.html#boma
Varjasi Béla: Társbérlők (társadalomkritika)
A regény a Kádár-korszakot az akkori pártvezetőkre való konkrét hivatkozás nélkül mutatja be.
Hősei hétköznapi emberek. Élettörténetük, mindennapi gondjaik, küzdelmeik és örömeik torzítatlan tükörként láttatják a korszak légkörét.

Kiadó: Jelenlét 2000 Kiadó
Oldalszám: 300
A szerző email-címe: varjasi.bela @ freemail.hu

(A könyv ajánlója: Varjasi Béla)
link: http://mairodalma.hu/regeny.html#tabe
Izolde Johannsen: A kárhozat éjjele I / Róma (történelmi-fantasy regény)
A kárhozat éjjele egy folytatásos regénysorozat főcíme. 2 évezred krónikája egy vámpír szemszögéből. Kr.e.134- Kr.u 1963-ig. 2000 év, nyolc regény, 1 főszereplő, több meghatározó főbb szereplő és több száz mellékszereplő izgalmas, elbűvölő új világa várja a kedves olvasókat. A nappali cselekményeket a főbb és mellékszereplők szemén keresztül látjuk. Kísérd el Caspart az egykori kelta rabszolgát az ókortól napjainkig, légy részese a világtörténelem feledhetetlen pillanatainak.
Adva van egy kor, mely a mai napig felkelti az olvasók fantáziáját. A Római Birodalom titkokkal és talányokkal teli időszaka. Az ókor.
Adva van egy rabszolga, akinek élete és halála mások kénye-kedvétől függ.
Adva van egy új esély.
A létezés új formája isteni szintre emeli hősünket.
Válogatás nélkül ölni bosszúból, éhségből, élvezetből.
Kárhozatból...

Kiadó: Underground kiadó
Oldalszám: 522
Borító: papír / puha kötés
Weblap
Facebook
A szerző email-címe: izolde.johannsen @ gmail.com

(A könyv ajánlója: Izolde Johannsen)
link: http://mairodalma.hu/regeny.html#karo
Kováts Judit: Megtagadva (regény)
A Megtagadva c. regény a második világháború szörnyűségeit mutatja meg úgy, ahogy a történelemkönyvekből sohasem ismerhetjük meg. A regény főhőse, Somlyói Anna ugyan fiktív személy, de minden, amit elmond: megtörtént, igaz esemény. A szerző az „oral history” elkötelezett művelőjeként hosszú éveken keresztül készített interjúkat szemtanúkkal a háborúról, a frontról és az orosz megszállásról. A huszonhárom személlyel készített, közel száz órás anyag egyik fontos forrása lett a regénynek.
A kamasz Somlyói Anna és barátnői nem a háborúval vannak elfoglalva, hiába írunk 1942-t, hanem élik a maguk megszokott diákéletét. Amellett, hogy félik a tanáraikat vagy a latindolgozatot, Horthy Miklós fiába, a hősi halált halt fiatal és fess repülőtisztbe szerelmesek, fényképét titokban maguknál hordják. A plátói rajongás után azonban az utolsó gimnáziumi évek meghozzák Anna számára az igaz szerelmet egy gyerekkortól ismerős fiú, András személyében, ám a közelgő háború elszakítja őket egymástól. A front közeledtével az emberek egyre több időt töltenek a földalatti búvóhelyeken, a lányokat a családok minden létező trükkel igyekeznek elrejteni a szovjet katonák elől. Anna hosszú hetekig megússza, ám egy napon mégis elkapják. Később pedig elviszik ,,jóvátételi munkára” is, ahonnan hetek múlva sikerül megszöknie. A háború alatt már mindenki csak azon igyekszik, hogy valahogy életben maradjon a végsőkig redukált létben, vagy épp egy aprócska előnyt kicsikarjon magának, amely lehet, hogy éppen a túlélést jelenti.
A regény meghatározó kérdésfelvetése a múlttal való szembenézés, jobban mondva a szembe nem nézés. Az író távolságtartó: csak láttatja az eseményeket, mintegy elénk tárja a valóságot, de a tanulságokat nekünk kell levonnunk. A tények márpedig makacs dolgok: az események kommentárok nélkül követik egymást, a tettek beszélnek az elvek helyett. A regény amellett, hogy izgalmas, lebilincselő olvasmány, jelentőségében túlmutat az irodalmon.

Kiadó: Magvető Kiadó
Oldalszám: 256
Borító: Keménytáblás
Facebook
A szerző email-címe: kovats @ feliciter.hu

(A könyv ajánlója: Kováts Judit)
link: http://mairodalma.hu/regeny.html#megt
Ferenczik Adrienne: Incognito (regény)
Az Incognito egy tóparti szálloda az osztrák határ mentén, amely különleges hangulatával tökéletes helyszín arra, hogy három különböző korú hölgy egy éjszaka lelkileg egymásra találjon. Egyikük elhunyt férjét siratja, másikuk azért jött ide, hogy végre eldöntse, kilép-e a házasságából, a legfiatalabb pedig szerelmi csalódásában öngyilkosságra készül.
Mindannyiuknak oka van a keserűségre, s ha másként is látják saját párkapcsolatukat, az Incognito bárjában kiderül, hogy a sokévnyi korkülönbség és az egymástól eltérő problémáik dacára sokkal több bennük a közös, mint amennyit a fantázia felölelni képes. Mármint az olvasói fantázia, mert az írónő képzelőereje lenyűgöző, és a legrafináltabb fantasy-szerzőket megszégyenítően bizarr, mégis teljesen hiteles történetet tár elénk a női lélek kimeríthetetlen gazdagságának bizonyságaként.

Kiadó: Atlantic Press Kiadó
Oldalszám: 384
Facebook
A szerző email-címe: ferenczik.adrienne @ gmail.com

(A könyv ajánlója: Ferenczik Adrienne)
link: http://mairodalma.hu/regeny.html#inco
Vincze Erika: Tűzvarázs (regény)
Egy vidéki lány a középiskola befejezése után a városban találja meg élete első munkahelyét, s vele együtt rátalál a nagy szerelem is. Családjától elszakadva egyszerre kell megtalálni a helyét a világban és átélni az első nagy csalódást. Szülei elvesztése után szinte egyik pillanatról a másikra szembesülnie kell a felnőtté válás minden nehézségeivel. Ebben a nehéz időszakban szinte csak sodródik az árral, ami rossz döntéseket szül. Mígnem ráébred arra is, hogy már nem csak saját magáért, hanem másokért is felelősséggel tartozik.
A kérdés csak az, hogy végre megtalálhatja-e azt a férfit, aki mellett a boldogság is rátalál?

Kiadó: United p.c.
Oldalszám: 214
Méret:A5
A szerző email-címe: tnevincze.erika @ gmail.com

(A könyv ajánlója: Vincze Erika)
link: http://mairodalma.hu/regeny.html#tuva
Petrusák János: Szőke Mocsár (regény)
A Szőke Mocsár, egy mai regény. Ízig-vérig az.
A mai ember van benne, minden szépségével, minden bűnével, gyarlóságaival, és erényeivel. Főhőse egy ifjú művész. De nem csak művészetről, és nem csak művészeknek szól. Hanem az alkotásról, annak minden öröméről, bánatáról, miközben rájöhetünk, a legnagyobb alkotás maga az Ember!

Kiadó: PegazusTv Média és Oktató Kft.
A szerző email-címe: petrusak @ freemail.hu

(A könyv ajánlója: Balku László)
link: http://mairodalma.hu/regeny.html#szmo
Bozóky József: Majdnem Nirvána (regény)
Bozóky József első regénye kifejezetten szórakoztató olvasmány. Főhőse Tótavi Árpád, Londonban élő bankár, akinek azonban már nagyon elege van az egészből: nem érik igazi kihívások, unja a munkáját, utálja a beosztottjait és a főnökeit. Ráadásul utazásmániás, folytonosan közösségi partikat szervező felesége, Lisa is elhagyja.
Lassú, ám kitartó lázadásba kezd, elsőként ismét fellángol rockzene iránti rajongása, lazít elegáns üzletember öltözködésén, majd egy merész kanyarral úgy dönt: beszáll a filmiparba.
Egyszerre hétköznapi és különleges karakterek adják Tótavi társaságát. Sheila Sungupta, a bengáli festőnő, önjelölt művészeti vezető, akinek azonban súlyos memóriazavarai vannak vagy Kardos Mihály, a film célratörő rendezője, akinek legfontosabb elve, hogy nem hallgat senkire.
Épp a születendő mű változása az, amely felbőszíti a film egyik szakértőjét, Harmatot, aki akár ölni is képes lenne a művészeti szempontok „megerőszakolása” miatt.
A film- és a bankvilágot egyaránt érzékletesen bemutató, szatirikus regény mindenkinek ajánlható.

Kiadó: Aposztróf Kiadó
Oldalszám: 218
A szerző email-címe: bozokyjozsef @ freemail.hu
Facebook

(A könyv ajánlója: Bozóky József)
link: http://mairodalma.hu/regeny.html#mani
Elisa Rot Mikle: Klaudia nyakéke (regény)
Aliz túl van az 5-ik X-en. Öt gyermek édesanyja, de még mindig szép és vonzó nő. A legfiatalabb gyermeke, Klaudia orvos, szakvizsgájára készül, ezért a fővárosba utazik. Napsütéses szeptemberi napon a professzor irodájába belép egy elegáns, magas, kedves arcú lány. A professzor felnéz az íróasztal mögül, szinte zavarba ejti a fiatal doktornő szépsége.
Milyen tökéletes, milyen különleges - futott át az agyán. Ezek a smaragdzöld szemek, amelyek úgy csillognak, mint a hajnalcsillag az égbolton. A fiatal doktornő szépsége nem csak a professzort, hanem Robertet, a sebészt is elvarázsolja. Pár hónappal később a professzor lányának, Veronikának az esküvőjén Robert és Klaudia is jelen vannak. A professzor, amikor meglátja a lány fülében és nyakában lógó smaragdzöld kövekkel díszített ékszereket, melyek úgy csillognak, mint a lány zöld szeme, zavartságát leplezve otthagyja a fiatal párt és a lányához, Veronikához menekül, közben Alizra gondol.
A Budapesten élő Elisa Rot Mikle arról mesél, mit jelent igazán szeretni, mit jelent egy őszinte szerelem. Nem számít a gazdagság; a nő szépsége, kedvessége, a lelke tisztasága minden vagyonnál többet ér.

Kiadó: Könyvműhely
Oldalszám: 267
Méret:A5
2000 Ft
A szerző email-címe: elisarotmikle @ gmail.com
Weblap

(A könyv ajánlója: Elisa Rot Mikle)
link: http://mairodalma.hu/regeny.html#klny
Howard L. Braden: Ammara (sci-fi)
Nemere István ajánlása:
"Ébresztő! Itt egy jó könyv, ami nem csak sci-fi, több annál. Egy regény, amely agyunk eddig lusta részeit is megmozgatja. Egy izgalmas történet, amelyből kiderül, hogy a látszólag legkisebb dolgoknak is van összefüggése a legnagyobbakkal. Számomra ez a regény száz másikkal felér – az optimizmusa miatt. Amely szerint nem reménytelen és végzetes a jövő, nem totális pusztulás és döghalál vár az emberiségre, hanem JÖVŐ. Igen, lesz jövőnk! Ezt sugallja az Ammara – az ébredés, és ezt várja-reméli az emberiség jóérzésű része is.
A sokat látott és próbált szerző egy eddig ismeretlen világra nyitja szemünket. Valóban eljött az idő, hogy ráébredjünk, mit kell tennünk világunkért."

Kiadó: Révai Digitális Kiadó
Méret: 136x204 mm
Oldalak száma: 360
Weblap
Facebook

(A könyv ajánlója: Howard L. Braden)
link: http://mairodalma.hu/regeny.html#amma
Eliza Beth: Isteni sakkjátszma Vezércsel (regény)
A Fény és a Sötétség Istene újabb sakkjátszmába kezd, melynek célja a saját képükre formálni a világot. Itt a figurák nem a szokványos bábukat, hanem embereket, családokat jelentenek, s egy-egy jó, vagy épp rossz lépés ugyanúgy vezethet paradicsomi állapothoz, mint káoszhoz.
Egy feszült, zivataros éjszakán feketeruhás férfiak osontak a hakiri palota folyosóján. Braqant, Abua királyát békés álmából éles sikoly ébresztette. Utolsó emlékként testvére, Lamido arcát és kardjának éles vágását vihette magával a túlvilágra. Egy nagy uralkodó lehelte ki lelkét, hogy átadja helyét a zsarnokságnak. Csak egyetlen fénysugár pislantott fel azon az éjszakán, mikor egy kisgyermek, Braqan fia egy ölelő árnyék karjaiban eltűnt a palota falain túli védelmező sötétségben. Húsz év telt el, és Yakisznak, Bantaria királyának ezúttal Abua zsarnokával kell felvennie a harcot. Bár Bantaria jóval gazdagabb és erősebb kihívójánál, ellenfelét a Sötétség Istene segíti…
Természetesen Eliza Beth korábbi könyveihez hasonlóan ezúttal sem a háború vérengzéseié a főszerep. Sokkal jobbat kínál nekünk a szerző. Mostani hozzávalói: egy csodálatos, mesébe illő fantasybirodalom, mely tele van kalanddal és izgalommal, romantikával és mágiával, s mindezt az írónő megfűszerezi némi humorral és bölcsességgel. Az eredmény pedig egy olyan zseniális könyv, mely minden könyvfalónak kötelezően megkóstolandó, akár önálló fogásként, akár az előző részek birtokában.
Jó szórakozást kíván minden olvasónak: Tóth Balázs Gábor (A Tollal.hu – Közélet és kultúra főszerkesztője)

Kiadó: Garbo Kiadó
2000 Ft
Weblap
A szerző email-címe: eliza @ eliza-beth.hu

(A könyv ajánlója: Eliza Beth)
link: http://mairodalma.hu/regeny.html#isve
Aurora White: A gyöngyhalász (regény)
Aurora White harmadik regényét tartja kezében az olvasó. A Netes szerelem és a Sötétség gyermeke című írásokban már megtapasztalhattuk, hogy meseszerű, kalandos történeteit sajátos humorral fűszerezi a fiatal, magyar írónő. A Gyöngyhalász című regényében sincs ez másképp. A könyv könnyed, kellemes kikapcsolódást nyújt bármely korosztály számára.

"Mikor elengedték a teknőst, egy hatalmas tintahal úszott el mellettük. A lány jól láthatóan megremegett, s Yamato gyengéden átölelte a vállait, majd újra a mélybe mutatott, jelezve, hogy sietniük kell a fogyatkozó levegőjük miatt is. Miyu bólintott és követte őt.
Az ifjú gyöngyhalász egyből nekilátott a kagylók begyűjtésének, míg kísérőjének figyelmét egy hajó roncsai kötötték le. Nem sokat teketóriázott, gyorsan beúszott az egyik nyíláson, és ámulva szemlélte - a hosszú évek után is - jól konzerválódott belsejét. Úgy tűnt, mintha csak néhány napja hagyta volna el a legénysége. Hatalmas fa ruhásszekrényt látott, melyben még látszódtak a foszladozott régi női ruhák, voltak ott lovagi páncélok, megfeketedett fegyverek, és...
...csontvázak! – amint ez utóbbiakat felfedezte, rögtön menekülni akart, de előbb még felmarkolta azt a kis ládát, ami az oszladozó ágy lába mellett ácsorgott.
Pont jókor indult útnak, mert Yamato már türelmetlenül kereste őt mindenfelé. Megmarkolta a karját, és dühösen mutatott felfelé és az orra irányába, amit Miyu egyből megértett. Bűnbánóan bólintott, és gyorsan elindultak a felszínre."

Kiadó: Élő Irodalom - Élő Könyv Műhely
Oldalak száma: 220
Méret: 124x183 mm
Ára: 2500 Ft (+postaktg)
Megrendelhető: info @ mairodalma.hu

(A könyv ajánlója: Szilágyi Marcsi)
link: http://mairodalma.hu/regeny.html#gyha
Rupáner-Gallé Margó: Randevú a Nílus partján (regény)
Betti és Iván esküvőjét a vőlegény új egyiptomi szállodájában tartják. A nap szenzációja mégis az, hogy a legidősebb Márai lány, a gyönyörű Izadóra, egy olasz macsóval tűnik fel az esküvőn, ahol - két év után először - belebotlik gyermekkori szerelmébe, Dávidba. Az olasz fiúnak emiatt rövid úton távoznia kell, bár Dávidot is Iza zárta ki az életéből, miután közös gyermekük halva született, s a lány képtelen volt feldolgozni a veszteséget.
De ami összetartozik, az előbb-utóbb össze is nő. A szfinx mogorva tekintete alatt újra fellángol egy régi szerelem, és bár a feketehajú magyar szépség az arabokat királynőjükre, Nefertitire emlékezteti, s ebből bonyodalmak is keletkeznek, Márai Izadóra a Níluson végre révbe érni látszik.
Vagy csak látszik? Mert ekkor megint történik valami, aminek semmiképpen sem szabadott volna megtörténnie...
A Szivárvány könyvek hatodik kötetében RGM a legjobb formáját hozza, ami azt jelenti, hogy a könyv utolsó oldaláig lobogó szenvedélyek és meghökkentő fordulatok tartják izgalomban a romantikát és kalandot kedvelő olvasót.

Kiadó: Aba Könyvkiadó
Oldalszám: 140
Méret:125x200 mm
A szerző email-címe: gallemargo @ freemail.hu

(A könyv ajánlója: Rupáner-Gallé Margó)
link: http://mairodalma.hu/regeny.html#nilu
Rupáner-Gallé Margó: Kicsi Betti a nagyvárosban (regény)
Gyarmati Bernadett huszonhét évesen már túl van egy nehéz váláson. Élete legnagyobb kihívásán, a Márai-kastély parkjának megépítésén is sikerrel jutott túl, mégis kiégettnek érzi magát. Főleg miután ő marad a kastély egyetlen állandó lakója, hiszen a többiek már mind megtalálták párjukat. Bár világéletében Kristályhegyen élt, mostanra úgy érzi, hogy megfullad, ezért úgy dönt, nem maradhat itt tovább.
Egy multinacionális vállalat szállodaláncot építtet Budapest szívében és kertépítők referenciamunkáit várja, hogy kiválaszthassa a legalkalmasabb jelöltet. Betti elküldi pályázatát, el is nyeri a megbízást, és elköltözik egy számára teljesen idegen világba, a fővárosba, ahol semmi nem úgy alakul, ahogy szeretné. Új főnöke egyáltalán nincs elragadtatva attól, hogy munkatársként és majdnem egyenrangúként kell kezelnie egy aprócska, bizalmatlan, parancsolgató, mi több, a Föld összes férfiját gyűlölő nőszemélyt.
Betti regényében RGM arról mesél, milyen benyomások és tapasztalatok várják a vidéki lányt a csillogó és idegen nagyvárosban. Hogyan próbálja - természetesen a Márai-lányok segítségével - felvenni az új fordulatszámot, levetkezni előítéleteit, és begyógyítani a magával hozott lelki sérüléseket.

Kiadó: Aba Könyvkiadó
Oldalszám: 140
Méret:125x200 mm
A szerző email-címe: gallemargo @ freemail.hu

(A könyv ajánlója: Rupáner-Gallé Margó)
link: http://mairodalma.hu/regeny.html#kibe
Rupáner-Gallé Margó: Malom a tóparton (regény)
A kristályhegyi kastélyban alvó lányok az éjszaka kellős közepén eszeveszett dörömbölésre ébrednek. A már-már legendásan higgadt természetű legidősebb Márai-lány, Izadóra ezúttal magából kikelve rohan a főbejárathoz, hogy elzavarja a pimasz csendháborítót. Csakhogy az nem más, mint legkedvesebb gyermekkori barátnője, Anna, aki dúvad férje mellől menekül, és tízhónapos babájával kér menedéket a kastélyban. A lánytanács összeül, s pár nap múlva az egész csapat útra kel a Velencei- tó partján lévő romos malom felé, mely Anna visszavásárolt öröksége és egyetlen tulajdona. Ezzel kezdődik a középső nővér, Izadóra története, aki Velencén találkozik...
Hogy kivel, az majd kiderül a Lányok a kastélyban sorozat harmadik részéből, mely természetesen keserédes érzelmekkel és egy nagy szenvedéllyel folytatódik... Valahol a happy end is feldereng, de mint azt RGM-től már elvárjuk, egészen másképp, mint ahogy azt a romantikus irodalomban megszoktuk.

Kiadó: Aba Könyvkiadó
Oldalszám: 142
Méret:125x200 mm
A szerző email-címe: gallemargo @ freemail.hu

(A könyv ajánlója: Rupáner-Gallé Margó)
link: http://mairodalma.hu/regeny.html#mato
Rupáner-Gallé Margó: Nászajándék Salzburgból (regény)
A szívdermesztő titok, melyet Arlene édesanyja egy egész életen át rejtegetett, a Márai-kastély padlásán lévő szekrény tetejéről szabályosan Dália fejére zuhan. Megfejtése érdekében a lány, valamint Pataki Gábor és a kis Emma hármasban indulnak az osztrák Alpok felé. Az esemény fenekestül forgatja fel a kastély lakóinak életét. Dália és a felesége halála miatt megkeseredett Gábor ettől kezdve, persze, nemcsak autón száguldozik a Kristályhegy és Tihany, valamint Bécs és Salzburg között, hanem érzelmi hullámvasúton is robog. A Nászajándék Salzburgból Dália regénye, egyben folytatása a Lányok a kastélyból című kötetnek, melyről egyik méltatója azt írta, hogy „ez a könyv üde, mint egy csokor virág”.
Új könyvében RGM emellett olyan sorsfordító meglepetéseket is tartogat olvasói számára, amilyeneket csak a műfaj legjobbjai képesek kitalálni. Ez esetben azonban kitalálni sem kellett őket, mert, mint a hartai írónő vallja: „az én történeteim maguk írják magukat”.

Kiadó: Aba Könyvkiadó
Oldalszám: 150
Méret:125x200 mm
A szerző email-címe: gallemargo @ freemail.hu

(A könyv ajánlója: Rupáner-Gallé Margó)
link: http://mairodalma.hu/regeny.html#nasz
Rupáner-Gallé Margó: Lányok a kastélyból (regény)
A gazdasági válság az Angliából hazatelepült Arlene vállalkozását sem kíméli. A lány ezért kénytelen rég nem látott, dúsgazdag nevelőapjához fordulni, aki furcsa feltételeket szab ahhoz, hogy a lányok – Arlene és két féltestvére – hozzájussanak a pénzéhez. A feladat emberpróbáló, s ráadásul ott van Arlene gyermekkori pajtása, Leon, aki valahányszor Arlene bajba kerül, mindig ott terem, hogy gúnyolódjék a „kis bajkeverőn”.
Milyen csodákat és titkokat rejt a Márai-kastély? Hogyan boldogulnak a korábban gyűlölködő mostohatestvérek a nehéz időkben? És mi történik Arlene-nel és Leonnal? Képesek-e felülemelkedni sértettségükön?
Rupáner Gallé Margó élvezetesen mesél, skrupulusok nélkül szórakoztat, de azért közben mindig megérinthető lelkekre vadászik, és meg is találja őket.

Kiadó: Aba Könyvkiadó
Oldalszám: 150
Méret:125x200 mm
A szerző email-címe: gallemargo @ freemail.hu

(A könyv ajánlója: Rupáner-Gallé Margó)
link: http://mairodalma.hu/regeny.html#laka
Elisa Rot Mikle: Visszaviszlek (regény)
Egy kárpátaljai család magyarországi szolgálata után kettészakad, a lány itt marad orvosnak, az anya és az apa visszatér Ukrajnába.
A lány beleszeret valakibe, aki a szó szoros értelmében a végzete lesz...

Kiadó: Garbo Kiadó
Oldalszám: 156
Méret:A5
2000 Ft
A szerző email-címe: elisarotmikle @ gmail.com
Weblap

(A könyv ajánlója: Elisa Rot Mikle)
link: http://mairodalma.hu/regeny.html#vivi
Antal Judit: Hahó! Odabent vagy? (ezoterikus regény)
Kedves Olvasó!
Elgondolkodtál-e már azon, hogy az vagy-e, akinek látnak? A szerepeid és feladataid mögül kiragyog-e az igazi lényed? Szereted-e az életedet? Az utadon jársz-e? A küldetéseden dolgozol-e?
Ha igennel válaszolsz, akkor ez a könyv újabb megerősítéseket adhat számodra.
Ha nemmel válaszolsz, akkor pedig segítséget kaphatsz ahhoz, hogy visszatalálj önmagadhoz, hogy belső fényeddel megvilágítsd az utadat, és eredményesebb kapcsolatokat alakíts és működtess.
A könyv fantasztikus utazások, álmok, tanulságos történetek, különleges párbeszédek és versek bemutatásával járulhat hozzá mindehhez.

Kiadó: Barbori Bt.
Oldalszám: 192
Méret:14,8*21cm
A szerző email-címe: antaljutka @ barbori.t-online.hu

(A könyv ajánlója: Antal Judit)
link: http://mairodalma.hu/regeny.html#haho
Barna Henrietta Babett: Édes tini élet 1000 és 1 gonddal fűszerezve (regény)
Egy lány, aki nyughatatlan, nagyszájú és nem tűri a korlátokat. Egy srác, akit istenít egy egész iskola, a lányok bálványozzák, és mindig megkapja, amit akar. Különböznek, mégis összeköti őket egy közös szenvedély. Azonban hiába a közös pont, sosem találkoztak volna, de egy költözés mindent megváltoztatott.
Koletta és Rietta életében nagy változás kezdődik, amikor édesapjuk kinevezést kap. Elhagyják Dél-Kelet angliai otthonukat és a fővárosba költöznek. Nincsenek könnyű helyzetben, hiszen utolsó középiskolai évük vár rájuk egy teljesen új környezetben. Ria azt hiszi közelebb került álmához, ám lehet, hogy Valaki ezt megakadályozza...

Kiadó: united-pc
Formátum: 12 x 19 cm
Oldalszám: 634
Facebook
A szerző email-címe: csimpa008 @ gmail.com

(A könyv ajánlója: Barna Henrietta Babett)
link: http://mairodalma.hu/regeny.html#edti
Ferenczik Adrienne: Napfényes Riviéra (regény)
Lehetséges, hogy egyetlen véletlen, egy titokzatos vörös hajú nő megjelenése tönkretesz mindent, amit férfi és nő felépített? Vagy feledhető a múlt, megbocsátható a hiúságból fakadó gyöngeség, és csakúgy, mint a Napfényes Riviéra című szappanoperában, végül ki-ki azt kapja, amit megérdemel?
Ferenczik Adrienne cementszürke és álságos hétköznapjainkkal, gyakran életfogytig kergetett illúzióinkkal szembesít, a kegyetlenségig szórakoztatóan.

Kiadó: Atlantic Press Kiadó
Facebook
A szerző email-címe: ferenczik.adrienne @ gmail.com

(A könyv ajánlója: Ferenczik Adrienne)
link: http://mairodalma.hu/regeny.html#napf
Aurora White: A sötétség gyermeke (regény)
A jó és a gonosz küzdelme örök téma az irodalomban, mégis kimeríthetetlen. Aurora White könyvében megelevenednek a félelmek, keverednek a mese, a krimi, a sci-fi és a horror elemei, hogy még színesebbé tegye történetét a szerző.
Azonosulhatunk a szereplőkkel, és végig kísérhetjük egy olyan világ eseményeit, amely akár saját életünk is lehet. A szereplők itt élnek köztünk, mert ahogyan a szerző írja könyvében: „Minden századik évben megjelenik az ördög és az angyal a Földön. Születik egy tökéletesen jó, hibák nélküli ember és egy velejéig gonosz, aki semmiféle jó tulajdonsággal sem rendelkezik. Ezek ketten sokszor életük végéig nem tudnak egymásról, de előfordul, hogy a véletlen egymás mellé sodorja őket; olyankor feszültséggel telik meg a levegő…”

Kiadó: Holnap Magazin

(A könyv ajánlója: Aurora White)
link: http://mairodalma.hu/regeny.html#asot
Dezső Ilona Anna: Bolda, az utolsó igazi sámán (regény)
Réges-régen, a letűnt korok idejében élt egy békés nemzet, melynek férfijai az egyik vadászatról nem térnek vissza a tél közeledtével, így a törzs vezetése a legbölcsebb asszonyra, Boldára, a sámánra hárul. A meggyengült nép a szomszédos nemzet célpontjává válik, ezért menekülésre kényszerül. Egyik este megszólalnak a dobok, és az éj leple alatt, az öregeket hátrahagyva, elindulnak az asszonyok egy jobb élet reménye felé. Ám az üldözőik nem akarnak lemondani a kincseknél is többet érő asszonyokról... Innentől kezdve Dezső Ilona Anna regénye átbillenti az olvasót abba a képzeletbeli világba, melyben együtt él az ármány és a szerelem, a háború és a haza keresése, a valóság és a varázslat.
Ebben a könyvben nem csak olvasunk a szereplőkről, de meg is ismerjük őket, és míg rójuk a sorokat, velük együtt is lélegzünk.

Tóth Balázs Gábor (Tollal.hu - Közélet és Kultúra főszerkesztője)

Egy sámános könyv, ami mégsem sámános, mert nem a sámánságról szól.
Egy kedves kisregény, melynek főszereplője Bolda, a füvesasszony, aki rendelkezik sámáni képességekkel és tudással, de főleg emberséggel, felelősségérzettel, szeretettel.
Bolda népe elhagyni kényszerül lakhelyüket. A menekülés évekig tart, mire sikerül eljutniuk egy védett helyre, ahol felépítik újra társadalmukat, életüket. Vándorlásuk során, míg a jó megküzd a gonosszal, szépséges természeti és emberi értékeket ismerhet meg az olvasó.

Szilágyi Marcsi (Élő Irodalom - Élő Könyv Műhely vezetője)

Kiadó: Élő Irodalom - Élő Könyv Műhely
Formátum: 12,4x18,3 cm
Oldalszám: 144
Olvassunk bele
Ára: 1900 Ft (+postaktg)

Weblap
Megrendelhető: info @ mairodalma.hu

(A könyv ajánlója: Szilágyi Marcsi)
link: http://mairodalma.hu/regeny.html#bolda
Rácz Tibor: Az utolsó ezer nap (Sci-fi fantasy)
A ma világához képest rendhagyó regényt tart kezében az érdeklödö. Mielött tollat ragadtam, belsö hang szólt hozzám. Elöbb alázatra szólított, majd imára amit csak én ismerhetek, csak nekem jelent valamit. Már tudom, az életem történetét vetettem papírra. Nem a mostanit, hanem az elözöt, évmilliókkal eltolva az idö síkján. Ebben olyan világ tárul fel, ahol a Teremtés folyamata sérthetetlen. A benne zajló gigászi erö ha a szükség azt kívánja, pusztító csapást mér mindazokra, akik önös céljaik elérésére fordítják az élet legnemesebb értékeit.

Kiadó: united-pc
Weblap
Formátum: 12 x 19 cm
Oldalszám: 262
A szerző email-címe: kxikx54 @ freemail.hu

(A könyv ajánlója: Rácz Tibor)
link: http://mairodalma.hu/regeny.html#utez
J. S. Arany: Hívás a Nymen bolygóról (misztikus ifjúsági kalandregény)
A gyűlölettől vezérelt oszongok elhatározzák, hogy megtámadják a Földet, és leigázzák lakóit. Tervük az, hogy néhány velük szövetkező ember segítségével elfeledtessék a Föld lakóival Nymen bolygó létezését is, illetve elhitessék velük, hogy Entis Király és fia, Salvatore Herceg csupán kitalált személyek. Entis tudomást szerez a gonosz tervről, és a tizenkét éves Petit választja ki arra a feladatra, hogy segítségére legyen az oszongok tervének meghiúsításában. Engedélyezi, hogy egy Nymen-lakó, egy geloszan felfedje magát a fiú előtt, és együtt harcoljanak az emberek megmentéséért.

Kiadó: Aranykapu Alkotóműhely
Weblap
Ára: 1400 Ft
Megrendelés: szilagyi.marcsi @ mairodalma.hu

(A könyv ajánlója: Simon Aranka)
link: http://mairodalma.hu/regeny.html#hiny
Goldie Simon: Titokban Qumranban (regény)
A Goldie Simon könyvekből már ismert két fiatal magyar régész, Adrienn és Gábor Qumránban, egy addig még felfedezetlen barlangban hihetetlen titokra bukkan. A lelet azonban a veszélyes szekta, A Fényességes Rendjének Őrei érdeklődését is felkeltette, így - már nem először - velük kell versenyt futniuk, hogy megszerezzék a kereszténység számára oly fontos iratokat.
Goldie Simon legújabb izgalmas, romantikus kalandregényéből kiderül, hogyan sikerül a küldetés, és milyen fordulatot vesz a fiatalok élete.

Kiadó: Aranykapu Alkotóműhely
Weblap
Ára: 1390 Ft
Megrendelés: szilagyi.marcsi @ mairodalma.hu

(A könyv ajánlója: Simon Aranka)
link: http://mairodalma.hu/regeny.html#tiqu
Goldie Simon: Petrában meghalni is szép (regény)
Goldie Simonnak ez az újabb regénye sem nélkülözi a humort, a kalandot, és a romantikát. „A lepel titkai” című regényéből már ismert főhősei, Vértes Adrienn és Zentay Gábor, ismét lélegzetelállítóan izgalmas kalandok sorát élik át. Adrienn, aki régész-biológus, éppen Budapesten pihen, és az esküvőjét tervezi Gáborral, amikor a Vatikáni Múzeumtól új, egyszerűnek tűnő megbízást kap: el kell utaznia Karthágóba egy ottani ásatáson talált keresztény relikviáért, míg Gábor a lány tudomása szerint Irakba utazik, hogy felkutasson egy eltűnt kollégát. Adrienn számára az egyszerűnek hitt feladat rémálommá válik...

Kiadó: Aranykapu Alkotóműhely
Weblap
Ára: 1390 Ft
Megrendelés: szilagyi.marcsi @ mairodalma.hu

(A könyv ajánlója: Simon Aranka)
link: http://mairodalma.hu/regeny.html#petr
Goldie Simon: A lepel titkai (regény)
Kr. u. 525-ben Edesszában, egy súlyos árvízkatasztrófa utáni újjáépítés során, a városfal üregéből meglepő tárgyak kerülnek elő, többek között Jézus állítólagos halotti leple is.
A történet nagy időbeli ugrással, a 21. században folytatódik. A Vatikán egy fiatal magyar tudóst bíz meg azzal, hogy derítse ki, a Torinóban őrzött lepel valódi vagy sem. A lány számára hamar kiderül, hogy egyeseknek egyáltalán nem áll érdekében az igazság napvilágra kerülése, és kutatómunkája egyre életveszélyesebbé válik.

Kiadó: Aranykapu Alkotóműhely
Weblap
Ára: 1550 Ft
Megrendelés: szilagyi.marcsi @ mairodalma.hu

(A könyv ajánlója: Simon Aranka)
link: http://mairodalma.hu/regeny.html#leti
Németh István: Tejútrendszer - Az atlantiszi űrhajó fényei (regény)
Miért így alakul a világtörténelem? Miért fontos, hogy nagyobbak legyenek az igényeink, mint a lehetőségeink?
Hőseinket is vágyaik vezérlik, amikor elindulnak a számukra kijelölt zsákutcába, ahonnan csak időgéppel juthatnak ki. A két mérnök az időgép építésében eleinte komoly eredményeket ér el, mert segítenek nekik azok, akik kiválasztották őket a világtörténelem legfontosabb és legkülönösebb küldetésének teljesítésére. A szigorúan csak tizenhét éven felüli olvasók kellemesen szórakozva olyan titkokat ismerhetnek meg, amelyek megfejtésén tudósok, filozófusok mindeddig hiába fáradoztak. A múlt és a jövő rejtélyeiről sorban lebbennek fel a fátylak, és még a sokat tapasztalt olvasókat is komoly meglepetések érik.

Kiadó: Novum Verlag
Könyvajánló a REKREATOR Magazintól
A szerző email-címe: nemeth.istvan @ hm.gov.hu

(A könyv ajánlója: Németh István)
link: http://mairodalma.hu/regeny.html#teju
Pilizota Szandra és Lengyel Róbert: A jaguáristen álmodik (ifjúsági regény)
Egy kalandregényt, pontosabban kalózregényt tart kezében az olvasó. A történet keretéül egy ifjú Liverpool-i levéltáros esete szolgál. Edward Johnston, akit nem igazán érdekel a külvilág, csak a történetek, legendák, a kalózok kora. Nos, ez a Johnston 1856-ban egy majd kétszáz éves naplót és leveleket talál egy régi ládában. Megpróbálja összerakni egy kalandos történet részleteit. A regény így eltér a megszokott történetvezetéstől, ez a különbség főként formailag jelentős. Ötvözi a napló, a levélregény és a hagyományos elbeszélő stílusokat, ez ami igazán karakteressé teszi a művet. Számos szereplő szólal meg a regény lapjain, sajátos stílusban és egyéni látásmóddal, nyelvezettel. Majdhogynem különbözőképpen mesélik el ugyanazt a történetet, párviadalokat, összeesküvések részleteit, tengeri és szárazföldi csatákat. A szereplők karakterei nem egysíkúak, viszonylagos változásban vannak, egyes helyzetekben még a legnegatívabb jellemű szereplők is képesek emberibb arcukat megmutatni, ha rövid időre is. Mindezek fényében, azért nemcsak a kalandvágyó olvasók figyelmébe ajánljuk e könyvet.

Kiadó: Alterra könyvkiadó
Weblap
A szerzők email-címe: Szandra: pilizotaszandra @ gmail.com
Róbert: lroberto79 @ gmail.com

(A könyv ajánlója: Pilizota Szandra)
link: http://mairodalma.hu/regeny.html#jaal
Aurora White: Netes szerelem (regény)
A társkeresés buktatóit bemutató regény olvasása közben egy kicsit önmagára ismerhet mindenki, aki már próbálkozott az arc nélküli ismerkedés formáival. Nick nevek mögé bújva kipuhatolni a másik ember szándékait, jellemvonásait, nem könnyű feladat. Sokan azonban felvállalják a bizonytalan álmodozást abban reménykedve, hogy az igazi nagy Ő ott ül egy másik számítógép mögött és ránk vár.
Az egyedi stílusú és humorú regény főszereplője egy átlagos huszonéves lány, aki saját kis világában élve küzd a magány ellen, szerelmet, társat keresve. Hogy mindez sikerül-e neki, kiderül a kötetből...

Kiadó: Holnap Magazin

(A könyv ajánlója: Aurora White)
link: http://mairodalma.hu/regeny.html#nesz
Fábián Franciska: Mi történt Ióval? (regény)
Helsinki a megtisztulás tiszta fényének szent helye.
Ió görög királylány volt, Zeusz beleszeretett, ezért Héra tehénné változtatta. Testét böglyök csípték, vándorútra, menekülni kényszerült, de Prométheusz megjósolta neki, hogy majd Egyiptomba érve boldog lesz.
A mai Ió fiatal és kalandor, energikus, öntörvényű, és tinilányosan naplót vezet. Olyan vándorútra indult, amit nem tervezett előre, csak a célját tűzte ki. Saját böglyei mindaz az élet, amit maga mögött hagyott, és magába zár. De legfőképpen a női mivolta, érzelmei, szerelemre vágyása és a folytonos keresése űzi tovább, tovább és tovább!

Kiadó: Garbo Kiadó
Weblap
A szerző email-címe: mitortentioval @ gmail.com

(A könyv ajánlója: Fábián Franciska)
link: http://mairodalma.hu/regeny.html#mito
Eliza Beth: Isteni sakkjátszma Visszavágó (regény)
Ötlet, szellem, mélységes tudás és határtalan mesélőkedv. Így lehetne összefoglalni Eliza Beth jellemzését eddigi írói munkásságának ismeretében.
Ebben a könyvben folytatja az általa teremtett világ történetét. A két Isten-testvér új sakkjátszmába kezd, amelyben a bábuk megint az emberek.
Birodalmak, népek sorsa dől el, s mi az utolsó pillanatig izgulhatunk, hogy jóra vagy rosszra fordulnak-e a dolgok.
Aki olvasta az "Isteni sakkjátszma" c. könyvet, az bizakodhat, hogy most is a jó győz, aki meg nem, az sürgősen olvassa el azt is! Mert megéri.

Kiadó: Garbo Kiadó
2000 Ft
Weblap
A szerző email-címe: eliza @ eliza-beth.hu

(A könyv ajánlója: Eliza Beth)
link: http://mairodalma.hu/regeny.html#isvi
Szeifert Natália: Láz (regény)
Minden mozdulat ismerős a Lázból. Tudom, mi az, hogy egy könyvet találomra felütni (hogy választ adjon a kérdéseinkre), tudom mi az a „bucsu”. Tudom, mi az, hogy bejárósinak lenni, egy vidéki kisvárosban felnőni, hogy aztán egy nagyvárosban munkát és albérletet találjunk – elkezdjünk élni. Tudom, milyen a káposzta- és linóleumszagú iskola után a barátokkal ücsörögni a Boltíves... Udvarban, egy padon vagy farönknél, egy presszóban (ahol nem kérnek személyit). Tudom, milyen az: együtt lenni.
A Láz mégsem egy generáció regénye – a harmincasoké-negyveneseké –, annál sokkal több. Arról mesél, milyen birkózni az élettel. Helyet kapni, még inkább: helyet szerezni benne.
Ez nem a betegség láza (rendben, olykor az), hanem a kereső emberé. (Gulya István)
Vásárlás: lazkonyv @ gmail.com

Weblap

(A könyv ajánlója: Szeifert Natália)
link: http://mairodalma.hu/regeny.html#laz
Bauer Péter: A kisfiú (regény)
Felfedező útra hívja olvasóit "a kisfiú”, egy 7-9 éves gyermek titokkal, félelmekkel teli, varázslatos világába. Ha meg tudtuk őrizni magunkban a gyermeket, a – hol mulatságos, hol szomorú, de mindig elgondolkodtató – történetek visszavezetnek emlékeinkhez, élményeinkhez. Miközben átéljük, hogyan dolgozza fel a főhős a környezete hatásait, feltárul saját belső, titokzatos világunk, melynek megfejtése során magunkkal és a többi gyermekkel is megértőbbé, talán egyszerűen jobbá válhatunk.

Kiadó: Városkapu Kiadó
Vásárlás: hafenscher.mariann @ gmail.com

(A könyv ajánlója: Hafenscher Mariann)
link: http://mairodalma.hu/regeny.html#kisfiu
Dezső Ilona Anna: A megálmodott világ (regény)
2011-ben jelent meg "A megálmodott világ" című kisregénye.
Napjaink zajos és felgyorsult világában a lázongó lélek útját mutatja be, egy valóságos és álombéli utazás formájában. A főhős ugyan abba a pontba tér vissza, mint ahonnan elindult. Útban a középkorúság problémáin keresztül az önmegvalósítás, a boldogságkeresés kínos útvesztőiben. Boldogság, szerelem, konfliktusok átélésének sajátos élményei tarkítják a névtelen szereplők sorsát. Országhatárt is átszelő különböző társadalmi rétegekben élő emberek világába mozdítja őket.
Az Alfa Rehabilitációs Nonprofit Kft. gondozásában jelent meg.

Weblap

A szerzői példányok elfogytak.

(A könyv ajánlója: Dezső Ilona Anna)
link: http://mairodalma.hu/regeny.html#mevi
Tölgyesi Lívia: Álkirálynő (regény)
Álkirálynő – egy bohém irodalmi utazás Velencébe
Szeretnék mindenkit meghívni egy mesébe illő irodalmi kalandra. Tartsanak velem, és fedezzük fel együtt Velence arcait, örömeit és bánatait, izgalmakkal tarkított hétköznapjait, morcos vagy szép oldalait. Merjünk a bohém komédiásokkal keveredni és velük együtt nevetni, üldözzük el a veszélyt, ha már bűnkígyói bemerészkedtek közénk, és keverjük együtt az üstben fortyogó kellemesen pikáns történéseket az olasz boszikkal. Közben egy kis közmunkára is felkérném Önöket, mert egy magyar forgató csoport szorul néha segítségre, a messzi távolban: Velencében. Idegenvezetőnk az érdekes, intelligens és kíváncsi nő, Laura, bár szerencsecsillaga és őrangyalai épp szabadságra mentek a mese ideje alatt. Talán ennek köszönhető az az aprócska erkölcsi botlás is, ami miatt teljesen felbolydul az élete. Ettől eltekintve, olyan helyekre kalauzol el minket, ahova magunktól nem biztos, hogy eljutnánk. Kalandjainak részeseivé válunk, miközben sok-sok ismeretet oszt meg velünk Budapestről, Velencéről és a magas hegyek világáról.
Hiteles információkat nyújt az általa bejárt helyekről, miközben sajátos humorával oldja a feszültséget, helyzetkomikumokból keveredő abszurditásokból még a végén az is kiderülhet, hogy mindez – akár még – velünk is megtörténhet.

Vélemények:

Nemere István: Végre tudtam szakítani időt az olvasásra, és mondhatom, nem bántam meg. Nagyon tetszik a könyve. Ugye, nem veszi tolakodásnak, ha szeretnék kapni egy dedikált példányt belőle? Gratulálok, és további sok-sok könyvet, sikeres munkát kívánok.

Bódai-Soós Judit: Az Álkirálynő olvasása határozottan aktív sporttevékenység. Izgalma kellőképpen emeli az adrenalin szintet, humora pedig alaposan megdolgoztatja a rekeszizmokat. Laura, a történet főszereplője intelligens, lendületes, őszinte, nyílt teremtés, aki temperamentumának köszönhetően két lehetőség közül ugyan ritkán választja az egyszerűbbet, de mindent elkövet azért, hogy felbolydult életét a helyes irányba billentse. Tölgyesi Lívia a főszereplő jellemén keresztül provokál, és arra késztet, hogy átgondoljuk melyik is a valóban helyes irány. Közben pedig mesél; Velencéről, álarcokról, sorsokról...

Kiadó: Imipint Kft
1900 Ft
Weblap
A szerző email-címe: livia @ nyom6.hu

(A könyv ajánlója: Tölgyesi Lívia)
link: http://mairodalma.hu/regeny.html#alki
Eliza Beth: Isteni sakkjátszma (regény)
Fantasy-regény. A történet a Fény és a Sötétség istenének vitájával indul. Kettejük sakkjátszmája nyomán követhetjük figyelemmel a földi történéseket, melynek főszereplője Yakisz herceg, később király, ki természetesen némi misztikus hatalommal is rendelkezik. Kellően kegyetlen, hogy könyörtelenül elérhesse céljait, de kellően emberi is, hogy szeressék és becsüljék ezért.
Az istenek lépésről lépésre kerülnek közelebb a végkifejlethez. S ahogy a játék alakulása az emberi világ tükreként elénk tárja Yakisz királynak és társai sorsának fordulatait, felvetődik bennünk a kérdés: tényleg isteni erők irányítanak bennünket anélkül, hogy szabad akaratunkkal élve határozhatnánk életünk, tetteink felett? Vagy miénk a döntés joga és az ezzel járó felelősség? Marionett bábok vagyunk-e vagy önálló, szabad lények? Fény és Sötétség hogyan férkőzhet olyan közel hozzánk, hogy sugallataik képesek befolyásolni cselekedeteinket? Számtalan kérdés, amely válaszra vár, s ha önmagunkban is olvasunk, nem csupán e könyvben, akkor, hiszem, megtaláljuk a feleletet.

Kiadó: Garbo Kiadó
2000 Ft
Weblap
A szerző email-címe: eliza @ eliza-beth.hu

(A könyv ajánlója: Eliza Beth)
link: http://mairodalma.hu/regeny.html#issa
Eliza Beth: Anyatanya avagy Kiragadott pillanatok (regény)
Egyszer volt, hol nem volt...
...volt egyszer egy fiatal lány, aki egy bérházat örökölt a nagyanyjától. Mivel Hollie szeretett gyerekekkel foglalkozni, úgy döntött, kisgyermekes anyáknak adja ki a lakásokat, s az egyik üres hajlékban óvodát létesített. Így mindenki jól járt, az egyedülálló anyukák munkát vállalhattak, hiszen gyermeküket jó kezekben tudhatták. Így született meg az Anyatanya, melynek életébe engednek bepillantást a "Kiragadott pillanatok".
...volt egyszer egy ifjú divattervezőnő, akit elbocsátottak a munkahelyéről, és sorsa az Anyatanyára vetette. Természetesen akadtak bonyodalmak az életében, főként, mikor megtudta, hogy Hollie gyermeke az ő szerelmétől fogant.
...volt egyszer egy rendőrnő, aki hosszú-hosszú évek után egy véres akcióban találkozott újra serdülőkori ideáljával, hogy immár komoly anyaként döntenie kelljen: lesz-e, lehet-e folytatás?
...volt egyszer egy férfi, egy látszólag kőszívű, mégis mélyen érző férfi, aki nem kapott lehetőséget a porba tiport lánytól, hogy jóvátegye ellene elkövetett hibáját. Anthony Theodor Smith-Corydon könyörtelen pénzember hírében állt. Általában meg is felelt a "jóhírének" mégis, néha meglepetést okozott azoknak, akiknek talán az élete függött a döntéseitől.
...és volt Kyra Channing, aki kegyetlen bosszút állt az őt anyagilag és érzelmileg egyaránt kisemmiző pénzemberen. Minden megalázó szóért, minden hamis pillanatért irgalmatlanul megfizetett. Ám egyetlen apró, golyóütötte lyuk egy férfitesten elegendő volt, hogy rádöbbenjen: a szerelem erősebb a sértett léleknél.
S közben halkan sírt egy titokzatos szájharmonika...

Kiadó: Garbo Kiadó
2200 Ft
Weblap
A szerző email-címe: eliza @ eliza-beth.hu

(A könyv ajánlója: Eliza Beth)
link: http://mairodalma.hu/regeny.html#anta
Eliza Beth: Három nővér hálójában (regény)
Ikrek. Gyönyörűek, tehetségesek, gazdag érzésvilággal. És egyetlen férfi! Aki szerelmes az egyik lányba. Hogy melyikbe? Már maga sem tudja. Talán mindháromba...
Amikor egy félreértés miatt Nick elveszíti Victoriát, kétségbeesésében felkeresi a testvéreket. De a lányok hajthatatlanok, nem adják ki a nővérüket annak, aki szerintük mélységesen megbántotta őt. Nicknek a fél világot be kell utaznia, hogy végre megfejthesse a titkot...
A regény második része húsz évvel később játszódik.
Három lány. Ikrek. Gyönyörűek, tehetségesek...
Mindenkinek szólj! Összes program törölve, a hétvégédet olvasással töltöd. Rád ne számítsanak!

Kiadó:Novum Verlag
Weblap
A szerző email-címe: eliza @ eliza-beth.hu

(A könyv ajánlója: Eliza Beth)
link: http://mairodalma.hu/regeny.html#hano