Mai magyar irodalom,
mai magyar könyvek

Névjegy:

Mai magyar könyvek, mai magyar szerzők bemutatkozó oldala. Ezen az oldalon bárki bemutathatja bátran saját magát és a könyvét. De más is tehet föl ajánlásokat.

Egyedüli kérés, hogy ma élő magyar szerzőről és megjelent könyvéről beszéljünk. Tovább

Szigethy Éva: A tárogató (novella)


Szigethy Éva: A tárogató (novella)


Szigethy Éva: A tárogató (novella)

Egy májusi napon, miután anya megfőzte a vasárnapi ebédet, ültünk a szépen megterített asztal mellett, s jóízűen falatoztuk az ételt, amikor zeneszó ütötte meg a fülünket. Talán valakinek a rádiójából szűrődtek ki a hangok? Ritkaságszámba ment akkor a rádió.
Ahogy füleltünk, megállapítottuk, hogy a rét felől jöhet a hang. Mi lehet ez? Rohantam volna azonnal megnézni, de az ebédet be kellett először fejezni, és csak akkor állhattam fel az asztaltól, amikor szüleim letették az evőeszközöket. Akkor mind a hárman kimentünk. A rét egyik sarkán, a villanypózna előtt állt Márton bácsi, ő játszott. Miféle hangszer az? – kérdeztem édesapámtól. Azt felelte, hogy tárogató. Csodás hangokat szólaltatott meg, gyönyörű melódiákat, népdalokat, régi kurucnótákat játszott. A tárogatónak erős hangja van, még a messzebb lakók füléhez is elért. Egyre nagyobb hallgatóság élvezte a csodaszép muzsikát. - írja az író.

A könyv 26 rövidebb-hosszabb történetet, valamint verseket tartalmaz.

Kiadó: Underground Kiadó
Méret: A5
3200 Ft

A szerző email-címe: szigethyeva5 @ gmail.com

(A könyv ajánlója: Szigethy Éva)

Szigethy Éva írói oldala

További novellák

Főoldal