Mai magyar irodalom,
mai magyar könyvek

Névjegy:

Mai magyar könyvek, mai magyar szerzők bemutatkozó oldala. Ezen az oldalon bárki bemutathatja bátran saját magát és a könyvét. De más is tehet föl ajánlásokat.

Egyedüli kérés, hogy ma élő magyar szerzőről és megjelent könyvéről beszéljünk. Tovább

Főoldal - Könyveink - Életrajz, Tényfeltáró irodalom, Gondolatok

Bátyi Zoltán: Hóhércsárdás (tényfeltáró irodalom)
Nem tudta magát tartani, ezért őrei, két oldalt hóna alá nyúlva, felemelve vonszolták, különben összecsuklott volna a félelemtől. Arca teljesen eltorzult, tekintete már nem volt emberi, szemei eszelősen meredtek ki, szemgolyója rémülten forgott halálfélelmében.
A többi pillanatok alatt lejátszódott. Az őrök egy lépéssel a bitó mellé álltak, kezükből az ítélet-végrehajtók kiragadták a rabot és arccal a bíró felé fordították a fellépő felső fokára állítva, háttal az oszlopnak. A bíró a kezében tartott iratokból felolvasta saját, korábbi halálos ítéletét, és az Elnöki Tanács elnökének a kegyelmi kérvényt elutasító határozatot, majd szólt:
Az ítéletet hajtsák végre!

Kiadó: Agroinform Kiadó
Oldalszám: 270
Méret: 140x195 mm
A szerző email-címe: zoltan.batyi @ gmail.com

(A könyv ajánlója: Bátyi Zoltán)
link: http://mairodalma.hu/teny.html#hocs
Beteg voltam, meggyógyultam 2 (40 igaz történet a gyógyulásról)
"Csak így lehet

Először szembesülni a ténnyel,
Harcolni, küzdeni szenvedéllyel,
Hinni, reménykedni, nem feladni,
A Sorsnak magunkat nem megadni.

Szeresd e sorokat, ki olvasod,
Ma enyém, holnap tán a te Harcod!"

"A betegség: áldás vagy átok? Átok, mert a részünkké válik: lemoshatatlan, leradírozhatatlan, megpecsétel, "megátkoz”. Áldás, mert általa átértékelődnek a dolgok, más értelmet kapnak a napok, áldás lesz minden óra." – írja egyik szerzőnk.
Hét évvel ezelőtt engem is meglátogatott az átok egy tüdődaganat formájában. Hogy áldás lett-e belőle? Ma már úgy gondolom, igen, mert a gyógyulásomat követően egy olyan tevékenységbe fogtam bele, aminek – bátran kijelenthetem –, máris áldásos az eredménye.
Az Ünnepi Könyvhétre megjelent a Beteg voltam, meggyógyultam című könyv, melynek nagy sikere lett. Íme, itt a folytatás. A Beteg voltam, meggyógyultam második kötetét tartja kezében most a tisztelt olvasó. A két kötetben közel száz valós gyógyulás-történetet olvashatunk.
Reméljük, sokaknak adunk segítséget, tanácsot, bátorítást, biztatást arra, hogy az egészséges életünknek ne csak passzív részesei akarjunk lenni. Bízunk benne, példaértékű azért is ez a két kötet, mert arra buzdít, hogy az olvasók szintén megosszák tapasztalataikat másokkal.
Váljon egészségünkre!

Kiadó: Élő Irodalom - Élő Könyv Műhely
Szerzőlista
Oldalszám: 120
Méret: 142x200 mm
Ár: 2000 Ft (+postaktg)
Megrendelés: info@mairodalma.hu

(A könyv ajánlója: Szilágyi Marcsi)
link: http://mairodalma.hu/teny.html#bevo2
Beteg voltam, meggyógyultam (57 igaz történet a gyógyulásról)
A kötetben valós történeteket olvashat a tisztelt Olvasó. Itt ugyanis a harc, a küzdelem bizony nagyon is valóságos, sokszor a halállal szemben az egészséges életért. Saját szavaikkal mesélik el a betegségükből való felgyógyulásukat olyan átlagemberek, mint Ön, akivel bármikor megtörténhet, hogy szembe kell néznie a halállal.
De ezek a szerzők győztek! S hogy miként? Ezt most nem áruljuk el, csak annyit, ami szinte minden történetben szerepel: szeretet, akarat, hit és döntés…
Ez a könyv nem csak reményt, de bizonyítékot is nyújt minden ember számára, hogy a halálos betegségek többsége legyőzhető és megelőzhető.

Kiadó: Élő Irodalom - Élő Könyv Műhely
Szerzőlista
Részletek a könyvből
Oldalszám: 168
Méret: 142x200 mm
Ár: 2500 Ft (+postaktg)
Megrendelés: info@mairodalma.hu

(A könyv ajánlója: Szilágyi Marcsi)
link: http://mairodalma.hu/teny.html#bevo
Iván Tamás : Karikázza be, ahol fáj! (blog, egészség)

Krónikus fáradtság, arcbénulás, szédülés, elviselhetetlenségig fokozódó fájdalom, remegés, memóriaromlás, alvászavar. Csupán néhány a váratlanul fellépő, heveny tünetek közül. Egyik orvos a másik után, tucatnyi vizsgálat, azonban senki sem képes a valódi diagnózis felállítására. Mi lehet vajon? Krónikus fáradság szindróma vagy fibromyalgia? Szklerózis multiplex vagy Parkinson - kór? Lupusz vagy reumatoid arthritis? Esetleg depresszió, hiszen az összes vizsgálat eredménye negatív?
A szerző által végigjárt út sokak számára ismerős. Hitetlenség, kétely, reménytelenség, teljes kétségbeesés kísérte. Két évnek kellett eltelnie, hogy ismét "normális" napokat élhessen meg. Ezt a két évet vetette papírra. A Lyme kór alternatív gyógymódjai alkotójának újabb, ezúttal személyes hangvételű könyve, ami bepillantást enged az emberi pokol legmélyebb bugyraiba.
Ebook és nyomtatott könyv formátum, 344 oldalon, magyar nyelven érhető el.

Kiadó: Publio
Oldalszám: 344
Honlap
Megrendelés

(A könyv ajánlója: Iván Tamás)
link: http://mairodalma.hu/teny.html#kafa
Bátyi Zoltán: Marinko - avagy a Halál zsoldosa (tényfeltáró irodalom)
20 évvel ezelőtt indult el egy olyan gyilkosságsorozat, aminek a szálai Magda Marinkohoz vezettek. A könyv ezeket a gyilkosságokat és ezek közegét mutatja be, Marinko vallomása és a korabeli főszereplőkkel (rendőr, nyomozó, ügyvéd) készült interjúk, valamint korábban fel nem használt, a nyilvánosság előtt eddig ismeretlen dokumentumok alapján. Lebilincselő és egyben tanulságos olvasmány ez a bűnügyi dokumentum-riportkönyv.

Kiadó: N3 PR-, Kommunikációs, Reklám- és Médiaügynökség Kft.
Oldalszám: 258
Egy cikk a könyvről
A szerző email-címe: zoltan.batyi @ gmail.com

(A könyv ajánlója: Bátyi Zoltán)
link: http://mairodalma.hu/teny.html#maha
Ajmal-Papp Csilla: Életörömkönyv (tényirodalom)
Amikor Ajmal Zalánka történetét olvastam, egyszerre három ember olvasott bennem. Olvasott a nő, akinek a szíve összeszorult a fia életéért küzdő nőtársáért. Olvasott az anya, aki mélyen átérezte, milyen érték, micsoda kincs a gyermeki élet, s aki tudja, milyen azt félteni, akit a világon a legjobban szeretünk. S olvasott a pszichológus, aki csodálta az édesanya erejét, amellyel a sok megpróbáltatás közepette is boldog, játékos gyermekkort tudott varázsolni a súlyosan beteg kisfiának s a testvéreinek.
Szívet tépő, de szívet melengető történet is egyben, amely olvasása alatt legalább annyi mosolyt csal az arcunkra, mint amennyi könnyet a szemünkbe. Történet emberi erőről, hitről, méltóságról, szeretetről, összefogásról, anyáról és gyermekéről, szomorúságról és boldogságról.
Ajmal Zalánka története a kisfiú halálának első évfordulójára született meg. Enyhülést hoz nemcsak a gyászoló édesanya és a család fájdalmára, de erőt az azoknak is, akik súlyos betegséggel, veszteséggel küzdenek. A kisfiú története arra tanít, hogyan lássuk meg a nehézségben a lehetőséget, bánatban a boldogságot, az elmúlásban valaminek a kezdetét, és hogy minden napban találjuk valamit, amire érdemes lesz emlékeznünk, ha eljön az ideje.
Árvai Nóra (pszichológus, szomatoterapeuta, író)

Kiadó: Underground Kiadó
Oldalszám: 214
A szerző email-címe: chillapapp @ gmail.com
Facedook

(A könyv ajánlója: Ajmal-Papp Csilla)
link: http://mairodalma.hu/teny.html#elor
Brátán Erzsébet: A lótusz szirmai (gondolatok)
Ebben a kötetben olyan írásokkal kedveskedem nektek, melyekben válaszokat kerestem a legtöbbünkben felmerülő kérdésekre, hiszen bármerre mentem, s főleg, mióta írok, mindig erről kérdeztek én pedig feleltem rá azon a szinten, amely addig eljutott hozzám.
A felismerések kibontakozását egy lótuszvirág szirmainak fesléséhez hasonlítottam, mert úgy tárultak elém, ahogyan egy virág, lépésről lépésre, pillanatról pillanatra bontja ki a szirmait, a nyugati kultúrában ugyanezt szimbolizálja a rózsa szirmai... Akkor miért éppen lótuszvirág? Ösztönösen... amint komolyabb kutatásba kezdtem, érdeklődésem egyenesen az ősi keleti tanok felé fordult. Az is csupán manapság tudatosult bennem, hogy a fiaimat pici korban, ha valami extra széppel szerettem volna kedveskedni nekik, lótuszvirágocskának becéztem, s ha ez még nem lenne elég, a lótusz annyira természetes számomra, hogy néha még az illatát is érzem, pedig "igaziból", fizikai valójában ebben az életemben sohasem láttam, nem éreztem ezt a virágot.
A lótuszvirág a keleti tanok, legfőképpen a buddhizmus szerint a tudat ébredését jelenti, ezen kívül a hetedik csakrát (Sahasrara) is szimbolizálja. Ez a fejtetőn található energiaközpont serkenthető a jóga és a meditáció egyes formái által. Amikor a hetedik csakra felébred, egy tiszta, békés, boldog tudatállapotba kerülünk, mivel akkor összekapcsolódik a többi csakrával és Istennel való egyesülés benyomását kelti. Ezt a folyamatot a tudat spirituális utazásának tartják, mint ahogy az emberek lelke is több inkarnáción megy keresztül az Istennel való egyesülés felé, a kundalini energia hasonlóan hét csakrán megy keresztül, hogy elérje a Sahasrarát, amikor is a tudat beolvad az egységbe. Ezért a lótuszvirág a hetedik csakra szimbóluma. Számos tan szerint a hetedik csakra a 49. életév elérésekor érheti el ébredése csúcspontját, ami persze az egyéntől is függ, mennyire hajlandó elfogadni spirituális létét, vagy hol tart éppen a szellemi fejlődésben.
A lehetőséget mindenki megkapja, csak élnie kell vele, engedd, hogy megtörténjen.

Kiadó: Publio
Oldalszám: 232
A szerző email-címe: bratanerzsi @ gmail.com
Honlap
Facedook

(A könyv ajánlója: Brátán Erzsébet)
link: http://mairodalma.hu/teny.html#losz
Jankovich Valéria: Ungár Anikó (életrajz)
Ungár Anikó izgalmas, meghökkentő tragédiával, s nagy találkozással teli életpályáját bemutató könyvet tarthatja kezében az olvasó, melyet sok szép képpel, sztárbarátok nyilatkozataival, s filozófikus gondolatokkal próbál a szerző méltóvá tenni a könyv főhőséhez.

Kiadó: Ad Librum
Oldalszám: 165
Méret: A5
A szerző email-címe: valeriajankovich2 @ gmail.com
Honlap

(A könyv ajánlója: Jankovich Valéria)
link: http://mairodalma.hu/teny.html#unan
Balla M. Anna: S z e r e t e l (tényirodalom)
"Meghalni tudni kell, a méltóságot pedig születésünk első pillanatától tanulni illik. A búcsúnak dramaturgiája, tehát drámája is van, a katarzis itt is nélkülözhetetlen.
Szeretel.., tudhatol.., láthatol.. Ez az ellágyító tájnyelvi fordulat a Nyírségből oldja a szeretsz, tudhatsz, láthatsz lezártságát." E szavak az MR. Gondolat-Jel Balla M. Anna: S z e r e t e l című könyvéről szóló felvezetőjében hangzottak el.
A közelmúltban megjelent S z e r e t e l című könyvben a több mint negyedszázada Szentendrén élő szerző gyermekkori barátnőjének a tüdőrákkal folytatott utolsó két évét örökítette meg, ezáltal üzenve az olvasónak: semmi sem fontosabb a szeretetnél. S miközben a korszerű technika által is kivitelezett kommunikáció (email, sms) egyfajta dokumentumként fennmarad az utókornak, a S z e r e t e l egyben megtanít minket arra is, hogy hogyan kell és lehet emberhez méltóan befejezni életünket.
Balla M. Anna (a szerző) küldetése talán az is, hogy elhitesse, megmutassa, szertekürtölje, vagy épp figyelmeztessen minket, hogy a rettegés, az egyedüllét és elszeparáltság életünk végjátékában nem kötelező. Jár a méltó búcsúzás, a szeretet, amire elementáris erő kényszeríti a zárkózottat is.

Kiadó: PopArt Kft
Oldalszám: 297
Méret: A5
A szerző email-címe: drkollarne @ gmail.com
Honlap
Facebook

(A könyv ajánlója: Balla M. Anna)
link: http://mairodalma.hu/teny.html#szer
Földesdy Gabriella: Egykoron Bácskában éltek (családtörténet)
Műfajilag családtörténet kategóriába sorolható a könyv, helyszíne Csurog és a Gyöngy-sziget.
A szerző anyai nagyszüleinek életformáját, a leszármazók életsorsait mutatja be hol szépírói, hol szociográfiai eszközökkel. Szól a bácskai magyarok 1944-45-ös szenvedéseiről, a szerbek általi kivégzéséről.
Családi fényképekkel mellékelt.

Kiadó: Uranus
Oldalszám: 112
Méret: A5
A szerző email-címe: foldesdy @ gmail.com

(A könyv ajánlója: Földesdy Gabriella)
link: http://mairodalma.hu/teny.html#egyk
Vass Tamás: élsz, mégis TE nem ÉLSZ?! (gondolatok)
Valami újat szerettem volna életem eme szakaszában alkotni, valami maradandót. Nem mintha nem lettem volna elégedett eddig, de valahol ott legbelül mégis éreztem, hogy mindaz, amit születésemtől fogva átéltem -a fényes hegycsúcstól egészen a sötét szakadék mélyéig- , természetes számomra. Mindvégig tudtam, hogy ebből több lesz, és ezáltal időnként kevesebbnek tartottam magam. Nem tudtam hogyan, mégis leültem és írtam. Élveztem, hogy írok és mással ezt megoszthatom.
A könyv témáját tekintve sok mindent magába foglal létezésünkkel kapcsolatban: születés és halál, gyermekkor kontra felnőttkor, szerelem vagy féltékenység.
Teljesség, mely részekből áll, a Létezésben így áll össze a teljes Valóság.
Magamról mindössze annyit: egy teljesen hétköznapi figura vagyok a harmadik x-en túl. Írhatnék temérdek dolgot, de hidd el, ami téged érdekel, az benne van a könyvben. Meg fogod látni, nem én vagyok a fontos, hanem Te.

Kiadó: Magánkiadás
Oldalszám: 162
A szerző email-címe: tamas780729 @ freemail.hu

(A könyv ajánlója: Vass Tamás)
link: http://mairodalma.hu/teny.html#elsz
Lisa Greening (Abdai Gyöngyvér): Szeress. II.rész - Válaszok (életrajz)
Te, aki már elolvastad az Életem, egy őszinte vallomást kaptál. S talán, most mégis keresed a miérteket. A kérdéseid érthetőek, hiszen a tömör valóságot adtam Neked, ami, tetszett - nem tetszett, de én vagyok. Tudom, válaszokat kell adnom, hogy a történetem teljessé váljon. Olyan érzés ez, mint mikor bőrig ázol a hideg esőben, s alig várod, hogy hazaérj. Haza, ahol majd levetheted az összes ruhádat, megtörölközöl, és elönt az a fajta melegség, amire olyan nagyon vágytál. Megszabadultam a terhemtől. Felemelő érzés. Jó. Nagyon jó. Hittem, vágytam, álmodtam, és sikerült. Igenis létezik boldogság, mert ha szeretsz, s szeretve vagy, mindened megvan. S ez nem azt jelenti, hogy szentimentális vagy. S nem is különleges. Azt jelenti, szerencsés: Ember, az emberek között.

Kiadó: Novum
A szerző email-címe: abdai.gyongyos @ gmail.com
Facebook

(A könyv ajánlója: Abdai Gyöngyvér)
link: http://mairodalma.hu/teny.html#sze2
Lisa Greening (Abdai Gyöngyvér): Szeress. I.rész - Lelkem fonalai (életrajz)
Csupán 30 éves múltam, könyvem mégis önéletrajz. Igen. Életem tetőpontja volt, mikor egy átlagos napon kórházba vittek, de aznap mégis én lettem a világ legszerencsésebb embere: bekerültem a Pszichiátriára. Könyvemben az ehhez vezető lépcsőfokokat örökítettem meg, keserédesen, de őszintén. A leírtak elsődleges célja: segíteni, elfogadni, örülni: Élni. Akár a pokolból is, de a mennybe jutni. Talán így mondják: Újjászületni. Mégis lesz folytatás... A kérdések még válaszra várnak, mindaddig, míg minden a helyére kerül. S én minden nap egyre erősebb leszek, hogy azok feleletté váljanak. Ennyivel még tartozom.

Kiadó: Novum
A szerző email-címe: abdai.gyongyos @ gmail.com
Facebook

(A könyv ajánlója: Abdai Gyöngyvér)
link: http://mairodalma.hu/teny.html#sze
Tomán Edina: Szívtangó (életrajz)
"Impresszionista vad kacaj, könnycseppekkel áztatott élet halálát és a halál életét vágyó szenvedélyes csata."
Tükör által homályosan látunk, ám egy ifjú hölgy egyedülálló történetén keresztül megérint mindnyájunkat az élet egyedi, megismételhetetlen sorsszerűsége; vajon ez megtörténhetett volna velem is?
A világra szólóan sikeres életmentő szívműtétet követően Edina újjászületését szinte egyetlen lapra tette fel: látjuk, hogyan készül először lélekben, majd fizikai valóságában arra, hogy fokozatosan erősödve hitben és testben elérhesse célját, lefuthassa a maratoni távot.
Honnan jön hite, kitartása, életereje, vágya, hogy megmutassa: képes rá? Hogy megmutassa magát a fájdalomtól ordítva és szenvedéllyel telve?
Kendőzetlenül és lírai szépséggel vall a szenvedélyről, a gyötrelmekről, halál közeli élményekről, szépségről és a példa nélküli kitartásról. Sorai közt mi is átéljük a neki új életet adó szívsebész orvossal szövődő csodálatosan szép érzelmeit. És azt, ahogyan igazán nővé válik. Kitárulkozik, lélekben is levetkőzik előttünk, így ismerünk benne önmagunkra, ha merünk mi is belenézni ebbe a tükörbe.

Kiadó: Almandin Books
A szerző email-címe: toman.edina @ gmail.com

(A könyv ajánlója: Oláhné Nagy Erzsébet)
link: http://mairodalma.hu/teny.html#szta
Tomán Edina: Amikor megállt az idő (életrajz)
Huszonkét éves koromban hosszú órákon át voltam a klinikai halál állapotában, mialatt szívemet kiemelték és megszabadították egy diónyi nagyságú vérrögtől, majd felnyitották a tüdőmet, és ezáltal újraindították a már napok óta elakadt keringést.
Azóta tudom, mit jelent a remény, a küzdelem. Mit jelent a boldogság. Mert ezeket a válaszokat nem az élet adja meg, hanem a halál közelsége. Nem a felhőtlen s gondtalan élet mondja meg, mi az a boldogság, hanem a tragédia, a pokoljárás, a szenvedés rögös útját megjárt lélek visszatérése. Mert ott látjuk meg az értelmet.
A történet során rengeteg érzés kerül felszínre. Fájdalom, küzdelem, reménytelenség, beteljesületlen szerelem, hiány, bűntudat, függőség, csalódás, halálvágy. Kivétel nélkül negatív, fájdalmat okozó érzések. Azonban éppen ezek hordozzák magukban az erőt s a reményt, amelyek a boldogság lehetőségének hordozói.

Kiadó: Almandin Books
A szerző email-címe: toman.edina @ gmail.com

Blog
Facebook

(A könyv ajánlója: Oláhné Nagy Erzsébet)
link: http://mairodalma.hu/teny.html#amme
Albert Tímea: Gipsz égbolt (blog-regény)
Hogy kinek ajánlanám ezt a könyvet: bárkinek, akiben van elég nyitottság. Aki nem feltétlenül kész igazságokra vágyik. Vagy aki szeret a sorok között keresgélni, kalandozni. Persze ez az én nézőpontom. Sokan biztosan le fogják tenni, mert néhol túl szomorú, vagy túl igaz. De akikben lesz elég bátorság, hogy megismerkedjenek velem, azok észrevétlen magukhoz is közelebb kerülnek majd.
Emberekről írok. Kapcsolatokról. Túlélésről. Mikor sötétségről írok, a fény felé megyek. Mikor csendről, a belső dallamot keresem. Kimerevített pillanatképeket mutatok, filmkockákat. Tünékeny illúziókat és erőteljes víziókat. Megállítom az időt, és bemutatom a boldogság lehetőségét. Mindezt úgy, hogy szinte észre sem veszik. Mindenki lelkéhez a saját nyelvén próbálok beszélni.

Kiadó: Shirokuma Könyvkiadó
A szerző email-címe: timi.albert @ gmail.com

(A könyv ajánlója: Albert Tímea)
link: http://mairodalma.hu/teny.html#gipsz
Bauer Péter: Jel, jelen, jelentés (gondolatok)
A szerző él, figyel, tapasztal, olvas, gondolatait beszélgetéseken szűri át, majd a letisztult, logikailag következetes gondolatmeneteket rögzíti. A végén összefoglalja következtetéseit.
A szerző ezúttal úgy hív együtt gondolkodásra, hogy csak a végső, összegző mondatokat jegyzi le. Barangoljuk be vele a már bejárt és még járatlan, láthatatlan ösvényeket!
Ez egy jeles, elgondolkodó, elgondolkodtató könyv. Az ember a világ megismeréséhez három utat választott, a tudományos kutatást, a művészi intuíciót és a transzcendensben való hitet.

Kiadó:Jana91 Bt.
A szerző is így tesz: tanul, érez, keres.
Vásárlás: hafenscher.mariann @ gmail.com

(A könyv ajánlója: Hafenscher Mariann)
link: http://mairodalma.hu/teny.html#jelentes
Kreutz László: Az utolsó dobos (napló)
A szerző nyolcvanas évek végén íródott naplója egy disszidálás és hazatérés története. A rendszerváltás körüli évek szubjektív korrajza, emellett egyes részei underground zenetörténeti dokumentumnak is tekinthetők. Saját és sorstársainak -olykor szívszorító- sorsán keresztül mutatja be az időszak társadalmi és politikai abszurditásait.

Weblap
A szerző email-címe: kreutzlaszlo @ gmail.com
Vásárlás: kreutzlaszlo @ gmail.com

(A könyv ajánlója: Tóth Andrea)
link: http://mairodalma.hu/teny.html#utdo
Nora Smith: Nóra (életrajzi könyv)
A XXI.század Magyarországának zavaros útvesztőjében kísérhetjük figyelemmel egy fiatal lány nővé válását. Rengeteg öröm, csalódás, szeretet és álnokság örvénye fedi fel a mindennapok valóságát. Az éjszaka fényei, a csillogás, a másnap fájdalma megragad és nem enged. Egy igazi történet igazi emberekről. (Sz. K.)

Nem regény, nem napló, nem blog. Az biztos, hogy általános közhelyektől mentes, tartalmas olvasmány, amit minden nőnek és persze férfinak is ajánlok. A mai világ olyan, amikor az emberek hajlamosak eltitkolni még önmaguk előtt is a valóságot. Itt egy bátor nő, aki előáll valami egészen mással és nem kliséket használ, hanem saját gondolatot alkalmaz. Életszagú, valóságos téma. (Sz. Zs.)

Mért írtam ezt a könyvet? Azért, hogy ledobjak magamról minden mocskot, kísértést, szemetet, és lássam magamat végre. A káosztól nem hallottam a gondolatimat, és ezért voltam sokszor olyan labilisnak tűnő. Elegem volt ebből az érzésből. Tudom az eszemmel, hogy tök jó amit csinálok, jó úton haladok, csak nem érzem, és én bármit megadnék most azért, ha érezhetném is. Azért írtam a könyvet, hogy tanulj a hülye hibáimból, ismerj magadra a sztorijaim által, olvass "ingyen" okosságokat és bölcsességeket. Olvass olyat, amit eddig még senki, vagy csak kevesen mertek megfogalmazni. Kapjál ötleteket, nevess ki, de magadat is! Azért írtam, hogy lásd, egy végtelenül szélsőséges és szögletes emberben milyen harcok, vívódások és változások történtek sok év alatt, és végül csináltam magamból egy olyan nőt, akit nagyon szívesen látok viszont a tükörben. Hidd el, hogy sz@rból is lehet várat építeni, kezdj el álmodozni, és aztán váltsd is őket valósággá. Érezd át, hogy egy halom pofon után is mosolyogva kell felállni a földről, és amikor a legkilátástalanabb a helyzeted, tanulj meg önfeledten mosolyogni és menni tovább...

Azért írtam ezt a könyvet, hogy erőt adjak Neked a mindennapok árnyoldalainak és néha poklainak elviseléséhez, és hogy új utakat mutassak az álmok és célok megtalálásához, és aztán hitet a kitartásban, hogy végül megvalósítsd Önmagad. Egy hús-vér ember és nő vagyok, aki megosztja most veled életének néhol sötétebb, de inkább naposabb oldalait. Meríts erőt az én sikereimből, hogy Te még sikeresebb lehess! Ajánlom ezt a könyvet minden korosztály számára, mert ha csak egy olyan mondatot olvasol benne, amiben magadra ismersz, vagy új megvilágításba helyeztem számodra a dolgokat, amiken elgondolkozol, akkor már megérte megírnom életem eddigi történetét.

Tartalom: Miért pont Mallorca? Mért költöztem el egyedül a világ végére? Miért olyan vonzó szigetlakónak lenni? Miért hagytam itt a felépített karrieremet? Milyen érzés egyedül lenni sok hónapon át, és mi indított el az írás útján? Mért van annyi szingli manapság? Mért jobb nekünk egyedül, mint egy rossz, ám létező kapcsolatban? Mért építünk magunk köré várakat, és miért nem bízunk meg a Férfikban, és miért ügyelünk rá olyan berögződött reflex-el, hogy ne engedjünk magunkhoz igazán közel SENKIT? Miről szól egy fotós munkája? Milyen kulisszatitkai vannak a Dj világnak? Szépség és csillogás, hit és kudarc, nagy barátságok, és érdekes sztorik. Ebben az életrajzi könyvben sok érdekes, és elgondolkodtató témát dolgoztam fel.

Weblap
A könyv bolti forgalomban NEM kapható, magánkiadásban jelent meg.
Vásárlás: norakonyv @ gmail.com

(A könyv ajánlója: Nora Smith)
link: http://mairodalma.hu/teny.html#nora
Arató László - Bátyi Zoltán: Életfogytiglan (tényfeltáró irodalom)
„Elnök Úr! Belefáradtunk abba, hogy minden nap egy kicsit meghalunk. Úgy döntöttünk, egyszer halunk csak meg, és arra kérjük: életfogytiglani börtönbüntetésünket változtassák át halálbüntetéssé. Az életfogytiglani börtön istentelen találmány, olyan kegyetlenség, amely túlmegy minden képzeleten. Ez apró kortyokban fogyasztott halált jelent. Győzelem a halál felett, mert még a halálnál is erősebb.” – írta 310 életfogytiglanra ítélt olasz rab írt Giorgio Napolitano köztársasági elnöknek 2007-ben.

Valóban ennyire elviselhetetlen és kilátástalan az évtizedekig, vagy éppen a halálig tartó rabság? Erre a kérdésre kereste a választ két író-újságíró, Arató László és Bátyi Zoltán hazánk legszigorúbban őrzött börtönében, a szegedi Csillagban. A dokumentum regény átfogó képet ad bűnről és bűnhődésről, rácsok mögé zárt reményekről, az olvasóra bízva választ: van-e joga egy társadalomnak ahhoz, hogy bárkit is örökre megfosszon a szabadságától.

Kiadó: Quintus Kiadó
A szerző email-címe: zoltan.batyi @ gmail.com
Vásárlás: zoltan.batyi @ gmail.com

(A könyv ajánlója: Bátyi Zoltán)
link: http://mairodalma.hu/teny.html#eletf