Mai magyar irodalom,
mai magyar könyvek

Névjegy:

Mai magyar könyvek, mai magyar szerzők bemutatkozó oldala. Ezen az oldalon bárki bemutathatja bátran saját magát és a könyvét. De más is tehet föl ajánlásokat.

Egyedüli kérés, hogy ma élő magyar szerzőről és megjelent könyvéről beszéljünk. Tovább

Tölgyesi Lívia: Bükki Bűbájosok (meseregény)Tölgyesi Lívia: Bükki Bűbájosok (meseregény)

A 13. évét XII. hó 13-án betöltött Borsika, és Bendi, aki már hét is elmúlt, minden évben a Bükkben nyaral: Máminál, a gyógyfüvekkel gyógyító nagymamánál. Csakhogy az idei nyár valahogy más! Alig lehet ráismerni a nagyira: furcsább, mint valaha…
Borsika életében a valóság tényszerűségeit megkérdőjelezi a Mámi meséiből ismert varázslatos lények megjelenése: megtapasztalja, hogy boszorkánynak lenni jó, ha kiismeri a bűbájosokat, s az álnokság ellen vigyázókra lel.
Bendi viszont két lábbal jár a földön, semmit nem ért a körülötte történtekből és nyugtalankodik: Hogyan védje meg nővérét, ha… ha Borsika őt is mindig bajba keveri, tehát előbb saját magát kell mentenie… hogy aztán meg őt is. Huhh, nem tudja, apa ezt hogy csinálja, de férfinak lenni nagyon bonyolult!
Sárkányok és manók, boszorkányok és táltosok, őshonos állatok és emberek küzdenek a Bükkben a magyar mesevilág misztikumát megelevenítve: a jó vagy a rossz oldalon.
Igen ám, de kinek mi a jó, és mitől rossz az, ami másnak annak tűnik? Mitől függ, hogy kiben, mikor, melyik értelmezés kerekedik felül? Nehéz ezt külső szemlélőként eldönteni, érdemes hát e történetben elmerülni, amelyben értelmet nyer a varázslat a mindennapok szürkesége felett!
Kiadó: Geobook Hungary Kiadó
Oldalszám: 264 oldal
2600 Ft

Weblap

Irodalmi pályázat
Tölgyesi Lívia: Bükki Bűbájosok meseregénye alapján


A szerző email-címe: livia @ nyom6.hu

(A könyv ajánlója: Tölgyesi Lívia)

További gyermekirodalom
Főoldal